Прокуратурата протестира срещу свободата на Георги Сапунджиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6935456 www.24chasa.bg
Георги Сапунджиев дойде в съда сам СНИМКА: Ваньо Стоилов

Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе днес следобед протест срещу определението на Старозагорския окръжен съд, с което днес по-рано бе постановено предсрочното условно освобождаване от затвора на Георги Сапунджиев. 

Мъжът уби с джипа си в пешеходната зона на Стара Загора 4-годишния Паоло на 2 юни 2014 г. Заради това той бе осъден на 6 години лишаване от свобода. Тъй като законът му позволява, Сапунджиев сам поиска от съда да бъде пуснат от затвора условно предсрочно точно една година, 10 месеца и 10 дни преди да е изтекло наказанието му. Съдът се съгласи, като му наложи през това време той да се среща всеки ден с пробационен служител. Прокуратурата обаче не изчака 7-дневния срок, а веднага протестира пред Апелативния съд в Пловдив.

Също днес стана ясно, че почернените родители на убитото дете Красимира и Иван Иванови не са страна по това дело и нямат юридически инструменти, с които да му повлияят. Красимира коментира днес пред медиите, че затова не са виновни нито Сапунджиев, нито съдът, а законът и поиска той да бъде променен. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Климатологът доц. Георги Райчев крачи из София забързано и хлднокръвно дава прогнози за времето по телефона, видя "България Днес". За няколко стотин метра апаратът му не спря да звъни, като Райчев убеждаваше потърсилите го, че температурите наистина ще паднат рязко към края на седмицата и ще вали сняг.