Мъжът, помогнал за залавянето на беглеца от Ловеч: Мислех, че вече е заровил дядо ми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6938324 www.24chasa.bg

"Затворникът Борис Иванов беше в къщата на дядо ми. Видях го пред мен. Застанахме очи в очи и за момент си помислих, че дядо вече е мъртъв."

Това каза пред "168 часа" 26-годишният Здравко Ванков. Той е един от двамата мъже, помогнали за залавянето на рецидивиста Борис Иванов, който на 21 юни избяга от ловешкия затвор, докато работеше на външен обект. Опасният престъпник излежаваше 13-годишна присъда за блудство и кражби. Три дни по-късно той беше заловен в град Летница.

Няколко дни под полицейска блокада бе целият район между ловешките села Александрово, Дренов и Деветаки. Мащабната полицейска акция се проведе именно там, но благодарение на местни жители органите на реда успяха да стигнат до 48-годишния рецидивист. Оказва се, че преди да бъде хванат, мъжът обикалял в град Летница и влизал в различни къщи, откъдето крадял храна.

Мъжът, помогнал за залавянето на беглеца от Ловеч: Мислех, че вече е заровил дядо ми

Очи в очи с избягалия затворник се сблъсква и Здравко Ванков. Родом той е от град Левски, но от дълги години живее със съпругата си Петя и малката си дъщеря в Летница. Там има и дядо, когото посещава всеки ден.

"Градът е спокоен и точно това ми харесва тук - разказва пред "168 часа" Здравко. - Живеят приблизително 3 хил. души, дори по-малко, и всички се познаваме. Никой не е очаквал, че този опасен мъж ще се навърта точно тук."

На 23 юни към 11,30 ч. Ванков отива до дома на дядо си, за да го види. Говорят за кратко и мъжът си тръгва с уговорката, че два часа по-късно ще се върне, за да му донесе храна.

"Правя го всеки ден - обяснява още той. - Като традиция ни е. По това време аз отивам хем да го видя как е, хем да му занеса и нещо за обяд."

По думите му мъжът се прибрал до дома си, свършил малко работа там, взел в една торбичка храна и се запътил към своя роднина.

Още четете в "168 часа"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов