НАП тръгва "на море", полицията им помага

https://www.24chasa.bg/novini/article/6940228 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Данъчни инспектори от вътрешността на страната започват масови проверки на хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти по Черноморието. В същото време за Северното Черноморие се открива междуведомствен координационен център за съвместна работа на МВР и НАП.

По предварителна информация от Агенцията по приходите през активния туристически сезон се очакват над 25 000 проверки, като ще се наблегне основно да отчитането на реалните обороти и издаването на касови бонове. При установяването на неиздаване на касов бон, обектът се затваря на момента. Ще се следи и за "традиционното" разминаване между реалните продажби и маркираните в касовите апарати. От НАП заявяват, че тази година ще бъдат проверявани и борсите, които снабдяват заведения и магазини с храни и напитки. Търговците, хотелиерите и ресторантьорите ще бъдат проверявани изненадващо и от "тайни клиенти".

В началото на месец юли за трета поредна година стартира Междуведомствения координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие, който се помещава в сградата на Областна дирекция на МВР Варна. Смисълът му е да подпомага дейността на всички органи, които имат контролни функции във връзка с туристическия сезон. Трите основни направления са съвместни патрули в курортните комплекси и крайбрежни зони на Варна, съвместни действия по отношение на контрола на работа на нощните заведения и изграждане на контролни фискални пунктове на територията на курортите в областите Варна и Добрич.

Сигнали за нередности от страна на граждани към Междуведомствения координационен център могат да бъдат подавани на тел. 052/652 238 и 0888/377723.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

Надя Панкова Стотици хиляди пенсионери с увреждания изпаднаха в шок през последните два месеца заради писма от Националния осигурителен институт. В тях черно на бяло пише, че социалната им пенсия за инвалидност се прекратява. С други думи - режат им парите! Всъщност това не е така. Но просветителската кампания на НОИ и социалното министерство не