Адвокат призова депутатите да помогнат на дъщерята на поетесата Маргарита Петкова

https://www.24chasa.bg/novini/article/6940435 www.24chasa.bg
Дъщерята на Маргарита Петкова Надежда СНИМКА: фейсбук/профил на адвокат Красимир Недев

Адвокатът Красимир Недев, описващ себе си като "обикновен приятел", призова днес българските депутати да платят операцията в чужбина на дъщерята на Маргарита Петкова -  Надежда Огойска. 

Дъщерята на известната поетеса от 2 години се бори с рака, става ясно от трогателната публикация. Днес тя има рожден ден.

Ето го цялото отворено писмо на адвокат Недев, публикувано във фейсбук:

ДО

ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ

В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО

ВСЕКИ ОТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Този апел е популистки. И е към всеки един от вас, но в лично качество. Спокойно можете да го приемете като шанс за себе си.

Надежда Огойска от две години се бори с рака.

Ако ви трябват хора-знамена за разни ваши каузи, спокойно можете да се свържете с нея.

Днес, 2 юли, Надежда има рожден ден.

Има и воля.

Погледнете надписа на Парламента – уверявам ви, че силата й е по-голяма от онази, която трябва да има(те), ако бяхте съединени.

Единственото което няма в достатъчна степен, е време.

Впрочем тя има и двусмисления шанс да е дъщеря на голямата ни поетеса Маргарита Петкова. Защо двусмислен ли – ами защото не е наследница на богаташко парвеню. А за струващата 78 000 паунда операция не можело да се плаща със стихотворения....

Бил нужен банален кеш!

Освен това обаче се оказа, че Надежда май не може да ползва нито DMS-кампания, нито други местни благини, защото живее извън България.

Честно казано ми е малко странно. Защото чл. 26, ал. 1 от Конституцията на Република България твърди, че „Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция“! Но по тези географски ширини сме свикнали на двоен, че и петорен аршин, нали?

Красивото в тази история, уважаеми народни представители, е че хиляди хора вече откликнаха – за броени часове са събрани над 45 000 лв.!

Две години Надя и семейството й не споделяха пред света през какво минават. Те няма да ви потърсят. Защото познават смисъла на думата „достойнство“.

Затова го правя аз.

Този апел е наистина шанс за всеки от вас и политическите ви партии – да дарите в лично качество, но и да задвижите част от всичките си видими и невидими лостчета на влияние.

Е, подарихме ви идея.

Сега дарете вие!

https://www.facebook.com/donate/382465965578359/ - през „Фейсбук“

https://www.gofundme.com/hope-for-hope-save-my-life

Красимир Недев

обикновен приятел на Надежда Огойска

и на Маргарита Петкова

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните