Рекордните над 450 лекари в лигата на „Лекарите, на които вярваме“ (Видео) снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6944446 www.24chasa.bg
Доц. Костадин Ангелов, директор на Александровска болница, получи наградата си от здравния министър Кирил Ананиев и шефката на НС Цвета Караянчева

Медиците ще са приоритет на здравната реформа, обеща им министър Кирил Ананиев

Рекордните над 450 лекари влязоха в поредното годишно издание на инициативата „Лекарите, на които вярваме“ на „24 часа“. Днес те получиха своите отличия на тържествена церемония в ресторант The View в София в присъствието на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, здравният министър Кирил Ананиев, общественици, представители на бизнеса.

За да попаднат в лигата на лекарите, на които вярваме, медиците са номинирани от своите пациенти.

За първи път отношението на пациентите към лекарите и на лекарите към пациентите не е водещия проблем на здравната система според проучване сред читателите на „24 часа“, обяви в началото на церемонията издателят на вестника Венелина Гочева. За първи път въпрос номер едно е къде отиват моите здравни осигуровки, на второ място е харчовете на болниците, каза още тя.

„За мен е чест, че днес съм заедно с вас тук на церемонията „Лекарите, на които вярваме“. Тези награди са стимул за лекарите да вървят професионално напред, да продължат квалификацията си в полза на българските пациенти“, поздрави медиците министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Доверието на българския пациент към здравната система се повишава. Всички имаме предизвикателства. Но съм убеден, че когато всеки си свърши задачата заедно ще направим нещо по-добро и важно за развитието на здравната система. МЗ прави всичко възможно да даде шанс за повишаване на квалификацията. И един от основните инструменти и приоритети в новия здравно осигурителен модел ще са човешките ресурси, така че повечето от вас да останат тук и да лекуват българските граждани“, заяви още Ананиев.

„Хората дават оценката за вас и както виждам тя е изключително положителна.

Младите лекари има от кого да се учат. Кадърни и сърцати хора, вие сте не само лечители, но и изповедници и давате надежда на хората. Няма незаменими хора, но има незабравими. Пожелавам ви да сте незабравими на вашите пациенти“, поздрави лекарите пък председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Специални награди на иновативни болници връчиха министър Ананиев и Караянчева. Наградени бяха ВМА, „Александровска болница“, „Свети Иван Рилски“, „Пирогов“, „Уни Хоспитал“, Майчин дом София“, „Света Марина“ - Плевен, „Лозенец“, „Свети Георги“ - Пловдив и групата Аджибадем Сити клиник.

„Гордеем се с болницата и с това, че не тежим финансово на държавата, а напротив осигуряваме значителен приход като данък печалба. Надявам се този модел да бъде пренесен на национално ниво, защото всички сме в една и съща лодка“, заяви д-р Дечо Дечев, управител на „Свети Иван Рилски“ и вероятен бъдещ управител на Националната здравно осигурителна каса.

„Изключителна чест е да получа тази награда. Благодаря за подкрепата на министерството и парламента. На лекарите, на които вярваме, отново за поредна година са най-много в Александровска. Те изпълват със съдържание това, което сме ние“, каза пък шефът на Александровска болница доц. Костадин Ангелов.

Сериозни изненади като възможности за работа и иновативна медицина в „Пирогово“, обеща пък проф. Асен Балтов.

Иновациите не биха били нищо без висококвалифицираните кадри, които работят с тази апаратура, каза пък зам.-шефът на пловдивската болница „Свети Георги“ доц. Марин Атанасов.

Разделението на болниците не трябва да е на частни и държавни, а на такива, които лекуват добре пациентите си, каза ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов.

Участници в церемонията "Лекарите, на които вярваме" разговарят на терасата на ресторант The View.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов е поздравен от издателя на "24 часа" Венелина Гочева, председателя на парламента Цвета Караянчева и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Директорът на "Пирогов" получава наградата си от издателя на "24 часа Венелина Гочева, шефът на парламента Цвета Караянчева и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на церемонията "Лекарите, на които вярваме"

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов получава наградата на болницата от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов

Проф. Асен Николов, началник на родилната клиника на Майчин дом, получава наградата на болницата.

Ректорът на Медицинския университет в Плевен и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов получава награда от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Издателят на "24 часа" Венелина Гочева, председателят на парламента Цвета Караянчева и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на церемонията "Лекарите, на които вярваме"

Ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов

Участници в церемонията "Лекарите, на които вярваме" разговарят на терасата на ресторант The View.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази сутрин рано сутринта наблюдавахме явлението пълно лунно затъмнение. Явлението  се дължи на навлизането на Луната в земната сянка и специфичното пречупване на светлината което придава на Луната червен отенък и заради това носи името "Кървава Луна". Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г.

Една от най-известните футболни половинки в България - Весела Тотева, влезе в кухнята. Не, тя не се е записала за участие в някое от многобройните готварски риалити предавания. Заедно със съпруга й - бившият капитан и треньор на "Левски" Елин Топузаков, откриха заведение в София. То е италиански тип и се намира в близост до дома на звездната

Край със скъпоплатените недоказани чужденци в "Левски"! Това е една от основните задачи, които си поставят новите шефове в клуба начело с изпълнителния директор Павел Колев. "Сините" повече няма да разчитат на футболисти, предложени им от мениджъри без те да са гледани наживо. За да се спре порочната практика в най-скоро време на "Герена" ше се