Няма да спират тока на УМБАЛ- Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6944704 www.24chasa.bg

Eлектрозахранването на УМБАЛ-Пловдив АД няма да бъде преустановено, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/. Министерството е изплатило на лечебното заведение изравнителна субсидия за вече извършена дейност за април и май 2018 г., както и авансова субсидия за спешна помощ за юни 2018 г.

По информация на ръководството на болницата е била постигната договореност с търговеца на електроенергия лечебното заведение да преведе част от дължимата сума след получаване на субсидията от МЗ. Остатъкът от задължението на болницата към ЕВН ще бъде изплатен в края на юли - след като болницата получи средства от НЗОК по договор за извършените дейности.

В болницата беше получено писмо от доставчик на свободния пазар на електроенергия за преустановяване на захранването на 9 юли заради неразплатени задължения, припомниха от пресслужбата. Доставчикът е поискал и от "Елекроразпределение Юг" захранването с електроенергия на болницата да бъде преустановено от 9 юли.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.