Обвиненията на САЩ в икономическа агресия към Пекин са нова версия на тезата за „китайската заплаха"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6947890 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Китайско-американските търговски спорове ескалират. През последните три месеца САЩ непрекъснато заплашват, че ще облагат с наказателни мита китайския внос за милиарди долара. Зад всичко това прозира новият американски термин – „икономическа агресия".

В изнесен неотдавна доклад от председателя на Националната комисия за външна търговия на САЩ под заглавие „Икономическата агресия и заплаха от Китай, технологии и интелектуалната собственост на САЩ и останалите страни", Пекин бива обвиняван именно в такава „икономическа агресия". В коментарите на някои американски медии проектът за сътрудничеството между Китай и Шри Ланка в изграждане на пристанището Хумбантота се описва с термините „коалиция" и „агресия". Китай и много страни са наясно, че терминът „икономическа агресия", основана на фалшиви новини е нова версия на тезата за „китайската заплаха".

Ако обаче се приложат критериите на САЩ за „икономическа агресия", става ясно, че те отдавна вършат такава срещу много страни по света.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда