БНР върна на работа Лили Маринкова и веднага я освободи заради право на пенсия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6954962 www.24chasa.bg
Лили Маринкова

БНР преустанови трудово правоотношение с Лили Маринкова поради придобито право на пенсия, съобщиха от националното радио.

Днес генералният директор на БНР Александър Велев изпълни съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на Върховния касационен съд и възстанови Лили Маринкова на длъжност „Директор на програма „Хоризонт“. Журналистката беше освободена от Велев през юни 2016 г. малко, след като той зае поста си, по член от Кодекса на труда, според който генералният директор има право да подбере екипа си. Съдът обаче я върна като шеф на програма "Хоризонт" без право на обжалване.

Веднага след възстановяването й поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, трудовото правоотношение с журналистката е прекратено на това основание от същата дата.

Всички дължими обезщетения ще бъдат изплатени, съобщават от БНР.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.