БНР върна на работа Лили Маринкова и веднага я освободи заради право на пенсия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6954962 www.24chasa.bg
Лили Маринкова

БНР преустанови трудово правоотношение с Лили Маринкова поради придобито право на пенсия, съобщиха от националното радио.

Днес генералният директор на БНР Александър Велев изпълни съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на Върховния касационен съд и възстанови Лили Маринкова на длъжност „Директор на програма „Хоризонт“. Журналистката беше освободена от Велев през юни 2016 г. малко, след като той зае поста си, по член от Кодекса на труда, според който генералният директор има право да подбере екипа си. Съдът обаче я върна като шеф на програма "Хоризонт" без право на обжалване.

Веднага след възстановяването й поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, трудовото правоотношение с журналистката е прекратено на това основание от същата дата.

Всички дължими обезщетения ще бъдат изплатени, съобщават от БНР.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Христов отказа да пее на мащабен концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят беше гвоздеят в програмата на Фестивала за поп и рок музика - София. По план трябваше да излезе последен на сцената, да получи награда за цялостно творчество и да изпее хитовото си парче "Черно и бяло". "Христов стоеше до сцената и му оставаха секунди да излезе и да

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.