Ли Къцян и Ангела Меркел посетиха демонстрация на автономни коли (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955662 www.24chasa.bg
Ли Къцян и Ангела Меркел СНИМКИ: Ройтерс

На 10-ми юли в Берлин китайският премиер Ли Къцян и германският канцлер Ангела Меркел присъстваха на демонстрация на автономни коли, произведени съвместно от китайски и германски компании, предава bulgarian.cri.cn.

След като се запозна със спецификите на автомобилите и се качи в един от тях, Ли Къцян заяви, че Китай и Германия трябва да задълбочават сътрудничеството си в сферата на технологиите с по-отворен подход. Той посочи, че нивото на развитие на двете страни е различно и изрази надежда при разработването на технологии компаниите да се съобразят с реалностите на китайския пазар.

По думите на премиера, в момента в света се наблюдава нов технически прогрес и иновационна промяна. Автономните коли представляват най-високо ниво в сектора на автомобилостроенето. Китай следва политиката за отваряне на пазара и ще разшири достъпа до автомобилния отрасъл, като също така приветства германски компании да засилят връзките с китайски партньори във високите технологии, за да може традиционното сътрудничество в машиностроенето да се ориентира към съвместно разработване на високи технологии и и реализиране на взаимна изгода.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сръбският президент Александър Вучич се похвали вчера, че страната му вече е изпреварила по средна заплата България. "Изпреварихме България и Босна и Херцеговина. Зад нас са Албания и Македония. Ще достигнем и останалите. Следващите държави са Унгария и Румъния. Днешната средна заплата е около 424 евро. Ако сравните с 2002 г.

Разследване срещу скандалния банкер беглец Цветан Василев са започнали властите в Сърбия, пише в свой материал местният вестник "Блиц". Босът на фалиралата КТБ е проверяван за участие в организирана престъпна група, пробвала да източи над 47 млн. евро с фиктивен фалит на стъкларския завод в Парчин, твърди сръбското издание.

Икономистът и политик Владимир Каролев използва жежките почивни дни, за да свърши свои лични ангажименти по центъра на столицата, видя "България Днес", Стил неглиже, с торбичка в ръка Каролев бързо прекрачи зад сградата на Народния театър и се отправи да си свърши