В дом в Париж български студенти живеят без наем

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957499 www.24chasa.bg
Д-р Христофоров, съпругата му Ан, Елена Панайотова, директорката на Художествената галерия – Добрич Евелина Ханджиева (от ляво надясно) СНИМКАЛ Авторката

Студент № 76 пребивава по време на обучението си във Франция в дома на семейство д-р Боян Христофоров и Ан дьо Колбер Христофоров – каза семейството в Добрич, където Ан открива изложба в Художествената галерия „Пътищата на лятото”, заедно с Елена Панайотова.

Да приемат български студенти в дома си в Париж, които не плащат наем, но има условие да работят, е почти 30-годишна традидиция в семейството.

„Имахме 4 деца, те пораснаха, къщата е голяма, какво по-хубаво да се срещаш с млади хора” – казва д-р Христофоров. Според него, сега малко са се попроменили специалностите на студентите – преобладават мениджмънт, финанси, докато преди са били архитектура, медицина и др.

„В момента в къщата има 3-ма български студенти” – казва още д-р Христофоров. Той е гастроентеролог, пенсионер, но, по думите му, поработва от време на време.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

ЦСКА 1948 ще доиграе сезона във Втора лига и най-вероятно ще приключи съществуването си. Това разкри "Спортал". На проведеното събрание на клубните акционери е станало ясно, че перспективите пред "червените" не са добри. Футболистите ще завършат сезона. След това ще има нова сбирка, за да се реши окончателната съдба на клуба.

Димитър Бербатов не би се кандидатирал да управлява българския футбол, ако не е напълно готов за това. "Имам много амбиции, свързани с различни неща - каза той пред NOVA. - Да ръководиш целия футбол наистина трябва да си много готов. Да знаеш къде отиваш, как ще действаш, хората, с които ще работиш, защото не може да си сам. Да имаш съмишленици.

Жена е новият изпълнителен директор на Висшата лига. Сузана Динидж ще застане на поста от началото 2019-а. Тя ще замени Ричард Скъдамор, който бе начело на Премиършип 19 години. Динидж се превръща в първата жена, която заема толкова важен ръководен пост във футбола. Това на практика я превръща в най-могъщата жена във футбола и в британския спорт.