Увеличаващата се средна класа играе все по-голяма роля в реформите в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958531 www.24chasa.bg
Президентът на камарата Матс Харборн СНИМКА: bulgarian.cri.cn

Увеличаващата се средна класа играе все по-голяма роля в реформите в Китай, се казва в доклад на Търговската камара на Европейския съюз в Пекин, посветен на напредъка на страната в политиката за реформи и отваряне през последните 18 месеца. Основните области, на които се прави оценка са прилагане на законодателството, свързано с опазването на околната среда, местния бизнес климат, потреблението и иновациите, предава bulgarian.cri.cn.

Президентът на камарата Матс Харборн коментира, че по-добрата околна среда и по-конкурентните продукти за всекидневна употреба са индикация за увеличаване на средната класа и за нейните общи цели. „Засилващият се стремеж на средната класа към по-високо качество на живот и по-добра околна среда е нещо, което може да бъде видяно в сектора на потреблението. Така например, Шанхай е на челно място при прилагането на стандартите за безопасност на храните, и те започват да се доближават много до международните норми. При местните власти в Шънджън също сме свидетели на подобен подход при защита на потребителите", обяснява той.

Докладът предвижда бум във фармацевтичния сектор, тъй като китайските потребители се стремят към повече възможности за здравословен живот. Според експертите на търговската камара, усъвършенствания процес и правила за издаването на китайски разрешителни за работа привлича повече чужди специалисти в страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Aкцията „Ако ти е студено, ме вземи” набира все повече последователи. Хора оставят зимни якета в различни градове в помощ на нуждаещи се от топли дрехи през студените месеци. Инициативата стартира в София и съседна Турция като у нас много хора оставят зимни якета и палта по дърветата на бул. Витошка.

Евелин Банев-Брендо е продал бутиковия си хотел "Ле Фльор", показа проверка на "България Днес". Срещу 4 559 691 лв., платени в брой, фирма на столични счетоводители се сдобива със седеметажната сграда на столичния бул. "Витоша", известна като перла в короната на Брендо. Впечатляващата сума постъпва по сметките на офшорка,

С мощен звяр лети по столичните булеварди Стефан на Гала, видя "България Днес". След като поседя в къщата на Биг Брадър, половинката на ТВ-водещата фучи и изпреварва колите с тузарски джип БМВ, чиито данък и застраховка "Гражданска отговорност" със сигурност ще надскочат една минимална работна заплата. Лек път, Стефане и внимателно по пътищата!