Увеличаващата се средна класа играе все по-голяма роля в реформите в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958531 www.24chasa.bg
Президентът на камарата Матс Харборн СНИМКА: bulgarian.cri.cn

Увеличаващата се средна класа играе все по-голяма роля в реформите в Китай, се казва в доклад на Търговската камара на Европейския съюз в Пекин, посветен на напредъка на страната в политиката за реформи и отваряне през последните 18 месеца. Основните области, на които се прави оценка са прилагане на законодателството, свързано с опазването на околната среда, местния бизнес климат, потреблението и иновациите, предава bulgarian.cri.cn.

Президентът на камарата Матс Харборн коментира, че по-добрата околна среда и по-конкурентните продукти за всекидневна употреба са индикация за увеличаване на средната класа и за нейните общи цели. „Засилващият се стремеж на средната класа към по-високо качество на живот и по-добра околна среда е нещо, което може да бъде видяно в сектора на потреблението. Така например, Шанхай е на челно място при прилагането на стандартите за безопасност на храните, и те започват да се доближават много до международните норми. При местните власти в Шънджън също сме свидетели на подобен подход при защита на потребителите", обяснява той.

Докладът предвижда бум във фармацевтичния сектор, тъй като китайските потребители се стремят към повече възможности за здравословен живот. Според експертите на търговската камара, усъвършенствания процес и правила за издаването на китайски разрешителни за работа привлича повече чужди специалисти в страната.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сръбският президент Александър Вучич се похвали вчера, че страната му вече е изпреварила по средна заплата България. "Изпреварихме България и Босна и Херцеговина. Зад нас са Албания и Македония. Ще достигнем и останалите. Следващите държави са Унгария и Румъния. Днешната средна заплата е около 424 евро. Ако сравните с 2002 г.

Разследване срещу скандалния банкер беглец Цветан Василев са започнали властите в Сърбия, пише в свой материал местният вестник "Блиц". Босът на фалиралата КТБ е проверяван за участие в организирана престъпна група, пробвала да източи над 47 млн. евро с фиктивен фалит на стъкларския завод в Парчин, твърди сръбското издание.

Икономистът и политик Владимир Каролев използва жежките почивни дни, за да свърши свои лични ангажименти по центъра на столицата, видя "България Днес", Стил неглиже, с торбичка в ръка Каролев бързо прекрачи зад сградата на Народния театър и се отправи да си свърши