Увеличаващата се средна класа играе все по-голяма роля в реформите в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958531 www.24chasa.bg
Президентът на камарата Матс Харборн СНИМКА: bulgarian.cri.cn

Увеличаващата се средна класа играе все по-голяма роля в реформите в Китай, се казва в доклад на Търговската камара на Европейския съюз в Пекин, посветен на напредъка на страната в политиката за реформи и отваряне през последните 18 месеца. Основните области, на които се прави оценка са прилагане на законодателството, свързано с опазването на околната среда, местния бизнес климат, потреблението и иновациите, предава bulgarian.cri.cn.

Президентът на камарата Матс Харборн коментира, че по-добрата околна среда и по-конкурентните продукти за всекидневна употреба са индикация за увеличаване на средната класа и за нейните общи цели. „Засилващият се стремеж на средната класа към по-високо качество на живот и по-добра околна среда е нещо, което може да бъде видяно в сектора на потреблението. Така например, Шанхай е на челно място при прилагането на стандартите за безопасност на храните, и те започват да се доближават много до международните норми. При местните власти в Шънджън също сме свидетели на подобен подход при защита на потребителите", обяснява той.

Докладът предвижда бум във фармацевтичния сектор, тъй като китайските потребители се стремят към повече възможности за здравословен живот. Според експертите на търговската камара, усъвършенствания процес и правила за издаването на китайски разрешителни за работа привлича повече чужди специалисти в страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Колийн Рууни търси утеха в Бог, след като бракът и с неверния Уейн върви към провал. Футболистът на "ДС Юнайтед" бе хванат в крачка с американска барманка във Флорида, което вбеси Колийн. Думата "развод" все по-често се чува, когато става въпрос за отношенията на популярната двойка. Уейн Рууни и Колийн имат четири момчета и евентуална раздяла ще

Един от основните играчи в ДДС схема с горива за 8 милиона лева, по която подсъдим е и Златомир Иванов-Баретата, изчезва мистериозно! Следите на Кирил Илиев се губят от края на м.г., а след като за пореден път не се появи за процеса, спецсъдът нареди делото срещу него да се гледа задочно, научи "България Днес".

Английският национал Джейми Варди е изгорял в измама за 40 000 лири, пише "Сън". Нападателят на "Лестър" плаща сумата като депозит за доставка на скъпа спортна кола. Но уговореният срок изтича, а автомолбилът така и не пристига. Варди се обажда на полицията за съдействие, но засега не е ясно дали ще успее да си върне парите.