"168 часа": Президентката, която летя икономично, разходи се без охрана и скочи в скута на Медведев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958902 www.24chasa.bg

Мондиалът не е само волета, шпагати и наказателни картони. Поне 30 процента от присъстващите на световното в Русия са отишли там, за да позяпат известни хора и ако може, да се омешат със световния елит. Повечето са останали разочаровани, защото ВИП персоните пътуват насам-натам в бронирани лимузини, оградени от яки гардове и безкомпромисни ченгета.

Един политически лидер обаче отсрами цялото костюмирано племе на турнира. Президентката на Хърватия Колинда Грабар-Китарович вече е любимката на всички фенове в Русия, а и по целия свят. Тя обра овациите с моноспектакъла си по време на Хърватия - Русия. Държавният глава се беше облякла в шахматен екип, за да не се различава от своите сънародници на терена. При всяко голово положение атрактивната Грабар-Китарович подскачаше от стола си, стряскайки надутите пуяци наоколо, които разливаха уиски върху костюмите си "Армани".

Кулминацията дойде след гола на хърватите, когато

тяхната президентка се разтанцува

и почти се отзова в скута на шашардисания руски премиер Дмитрий Медведев. Стегнатият и ненужно сериозен руски лидер се усмихна смутено и на свой ред беше принуден да демонстрира повече фенски страсти от предвиденото, за да партнира на емоционалната си гостенка.

След шоуто, организирано от Колинда Грабар-Китарович, феновете се заровиха в интернет, за да научат каква е историята на атрактивната дама, която разби статуквото във ВИП ложата. Оказва се, че това съвсем не й е първото бягство от каноните на политическия протокол. Хърватската президентка открай време не се съобразява със своите съветници и опитва да води напълно нормален живот въпреки високия си пост.

Така например тя пътува с икономична класа до Русия, въпреки че от кабинета й

правят и невъзможното

да я убедят да си вземе билет за бизнес класата. На руска земя Колинда Грабар-Китарович слага удобните обувки и моментално се смесва с тълпата. Молят я да вземе охрана, но тя отказва. Разхожда се по руските улици и спира да се снима с хърватските фенове, които са я разпознали. На мястото няма камери и журналисти, които да превърнат нейната обиколка в розов пиар.

Лидерката не го прави за повече лайкове

в социалните мрежи и в политиката. Тя така е свикнала да живее и едва ли тепърва ще промени отношението си към света.

Какви други подробности станаха ясни за атрактивната президента, четете тук.