Италиански професор иска имунитета на наш депутат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958940 www.24chasa.bg
Ректорът на ВТУ"Св.св.Кирил и Методий" проф.Христо Бонджолов СНИМКА: Дима Максимова

Да бъде свален имунитетът на депутата от Обединени патриоти доц.Милен Михов ще иска в писмо до Главния прокурор италианският проф. Джузепе Саконе - изпълнителен директор на консорциума от частни висши училища "Пегасо". Професорът по право е решил да търси отговорност от търновския народен представител и пом.-ректор на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" заради клевета, каза на пресконференция ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Доц. Михов си позволил да нарече групата от най-големите частни американо-италиански университети "Пегасо" "италианска мафия" по повод скандала с обучението на италианци за учители в търновския вуз. "Не коментирам", бе лаконичен депутатът, потърсен от 24 часа.

Миналата седмица на сайта на МОН бяха публикувани резултати от проверка във вуза, която констатирала, че ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" е издал незаконни свидетелства за професионална квалификация "учител" на 170 италиански граждани. Проверяващите препоръчват на ректора да ги анулира.

Още тогава ректорът определи проверката като преднамерена и целяща да провали акредитацията на Великотърновския университет.

По думите на проф. Бонджолов атаката срещу университета започнала по сигнал на доц. Михов, когото той е уволнил, но съдът възстанови на работа. "По негова погрешна информация на 5 юли Атестационният съвет е трябвало да разгледа оценката на ВТУ. Това е лицензията на университета за следващите 6 години. Ако получим високата оценка, която сме заслужили, ще имаме право да привличаме чужденци. Това е единственият начин да се дофинансира ВТУ", обясни ректорът.

Той показа писмото, което е получил от министъра на образованието Красимир Вълчев. В него се дава срок до 31 юли ръководството на вуза да информира министерството за предприетите действия относно направените препоръки."То не съдържа заплахи за даване на университета на прокурор, каквито се съдържат в становището, качено анонимно на сайта на МОН. Няма да анулираме свидетелствата на италианските учители, защото не сме извършили никакви нарушения. Ще се съобразим с някои от препоръките на министъра, които са адекватни за нас", заяви проф. Бонджолов. И допълни, че дори ще запишат повечето от тях в магистърска програма, защото това е законно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".

С просторен апартамент за впечатляващите 339 039 лв. се е обзавела Лили Иванова, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър. Новото жилище на естрадната прима е с впечатляващата площ от 196 квадратни метра, а към него вървят и два гаража. За разлика от повечето българи, които ползват ипотеки при покупки на ново жилище,

Сочни гърди и дупета разголиха родните чалгаджийки в разгара на лятото. Изпълнителките, които не крият прелести и във видеоклиповете си, още по-свободно се разхвърлиха по плажовете у нас и в чужбина. Най-активна в събирането на тен е Мара Отварачката. Фолкаджийката почти всеки уикенд е на родното Черноморие,