От утре до вторник е записването на класираните седмокласници в гимназиите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958962 www.24chasa.bg
Ваня Кастрева (в средата) СНИМКА: Пиер Петров/Архив

От 13 до 17 юли, без събота и неделя, класираните седмокласници на втория етап в София трябва да се запишат в съответните училища с оригиналните документи. Тази препоръка към седмокласниците и към техните родители отправя началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева, предава БТА.

Учениците, които не се запишат, не запазват местата си.

Неприетите, некласираните и незаписаните ученици могат да участват в третото класиране, като подават ново заявление в училищата-гнезда или по електронен път. В заявлението за участие в третото класиране желанията се пренареждат и се посочват само паралелките, за които са обявени свободни места.

Свободните места за третия етап на класирането ще бъдат обявени на 19 юли на сайта на съответното Регионалното управление по образованието в страната и в училищата-гнезда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.