Над 47 000 са обслужените клиенти в офиса на НАП в Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/6959218 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Изясняването на здравноосигурителните права е сред най-търсените услуги в офиса на НАП в Хасково, съобщиха от там. През лятото и в края на годината се наблюдава допълнително нарастване на интереса към тях заради завърнали се за отпуск и почивка работещи в чужбина българи, уточниха от офиса.

По негови данни 12 000 души в Хасковска област са уточнили статуса си за осигуряването за здраве от началото на годината досега. По този повод от офиса на НАП напомнят, че проверката на здравния статус и на дължими вноски за здравно осигуряване са възможни също така с персоналния идентификационен код /ПИК/ и на националния телефон на Агенцията.

През тази година са били издадени 3000 нови ПИК на жители на областта. Обслужените клиенти в офиса на НАП в Хасково са 47 400 за това полугодие. Близо 11 000 от тях са дошли, за да подадат декларации за дължими данъци или осигуровки, а 10 700 - да получат удостоверения и да уточнят публични задължения към бюджета, според съобщението на НАП-Хасково.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".

С просторен апартамент за впечатляващите 339 039 лв. се е обзавела Лили Иванова, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър. Новото жилище на естрадната прима е с впечатляващата площ от 196 квадратни метра, а към него вървят и два гаража. За разлика от повечето българи, които ползват ипотеки при покупки на ново жилище,

Сочни гърди и дупета разголиха родните чалгаджийки в разгара на лятото. Изпълнителките, които не крият прелести и във видеоклиповете си, още по-свободно се разхвърлиха по плажовете у нас и в чужбина. Най-активна в събирането на тен е Мара Отварачката. Фолкаджийката почти всеки уикенд е на родното Черноморие,