Борисов отчете успехите на председателството и отсече: Това не е пиар!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6960205 www.24chasa.bg
Бойко Борисов в Народното събрание СНИМКА: Десислава Кулелиева

Миналата седмица получихме поздравление от лидерката на Зелените Ска Келер за успешното българско председателство на ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание, където прави отчет.

Бяха преодолени различията по банковия пакет към Банковия съюз. Осигурихме плавен и навременен преход, гарантирахме кохезионната и общата селскостопанска политика, изреди Борисов.

Той отчете също значителен напредък по трите ключови енергийни пакета, напредък по Дунавската стратегия и срещу двойния стандарт на храните.

В София бе приет план за действие за дигиталното образование. За първи път ЕС има бюджети за цифровизация и отбрана, каза премиерът.

11 проекта за цифрова свързаност със Западните Балкани, а също и енергийна такава - това са конкретните постижения на приоритета ни Западни Балкани, изтъкна Борисов.

Премиерът отсече: "Всички тези резултати не са пиар кампанията" и така отговори на обвинението на президента Румен Радев отпреди седмица.

Напреднахме много, но времето не стигна по миграционната политика. По 4 от 6 отворени досиета вече сме на финалната права, отчете още премиерът. Напомни и намаляване на напрежението между ЕС и Турция, постигнато на срещата във Варна.

Борисов благодари на парламента и на всички, работили за успешното председателство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,