Маргарита Петкова: Благодаря на Вежди Рашидов! Винаги е помагал

https://www.24chasa.bg/novini/article/6963543 www.24chasa.bg
МАРГАРИТА ПЕТКОВА

“Питате ме как съм реагирала, като научих,че Вежди Рашидов е помогнал с депутатската си заплата за спасението на моята дъщеря Надежда? Даде ли ми надежда! Ами как? Разревах се! Той винаги е помагал, макар и за това малко да се знае - от пострадалите от катастрофалното земетресението в Армения, където дари хиляди и стана почетен гражданин, до подадената ръка на творци, които буквално умираха от глад. Затова не съм изненадана от неговия жест. Като министър цялата си заплата даряваше за бедстващи творци. Откакто го помня - винаги е дарявал”.

Така поетесата Маргарита Петкова коментира жеста на Вежди Рашидов към нейната болна от рак дъщеря. На 2 юли Надежда навърши 36 г. Вчера тя излетя от Лондон за Истанбул. Там ще ѝ направят изследвания, томография. После ще решат какво следва.

“Тази дестинация не е избрана случайно. Беше най-възможната като опция, когато лондонските лекари казаха: “Ние сме дотук.” А ние какво? Да се предадем ли!? Аз съм майка, трябва да бъда като скала до детето си”, разказва Петкова.

Вежди Рашидов е единственият депутат, включил се с дарение за Надежда. Преди дни той откри с голям успех изложба в лондонската хит галерия “Галиарди”.

Надежда е привела в истанбулската клиника два пъти по 15 000 евро, събрани от дарения, за първата операция - резекция на черния дроб, в който има разсейки. Следва втора - с най-новите открития от молекулярната терапия.

Ракът тръгва от дебелото черво. Следва операция. Три курса химиотерапия. Водещ спец у нас казва: “Тук нищо повече не може да се направи...”. Възможностите са САЩ, Германия, Турция.

Маргарита Петкова не крие, че в никакъв случай не би направила публично достояние състоянието на дъщера си, ако би имала друг избор. Двете водят тихо тази борба 2 години, преди приятелите да подемат кампанията във фейсбук.

Самата Петкова е с 98% инвалидност, вече едва се движи. Родена е с двойна локсация - абсолютно ѝ било забранено да има деца, а е родила три. “Това е най-доброто ми решение”, казва поетесата.

“Да тъна в отчаяние? Ако скоча от балкона, с какво ще ѝ помогна? Малкият ми син е до нея. Отиде в Лондон да е със сестра си. Работи, помага. Нямаме друга опция. Не мога да ѝ помогна физически. Но свекърва ѝ е до нея, на нейно име е и сметката. Много хора ми звъняха. С толкова добро!”, казва още Маргарита Петкова. И дава специално за “24 часа” няколко реда от очакваната си нова стихосбирка, които за първи път се публикуват.

Монолог на Пепеляшка:

“С тази болка си свикнала.

Свикваш с другата също.

И си плащаш със лихвите.

Ще си плащаш до шушка.

Ще говориш с три гълъба

за каквото ти хрумне”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.