Караянчева и МВР шефът на крака при Босия, той отказва да спре гладната стачка (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6965445 www.24chasa.bg
Парламентарната шефка Цвета Караянчева и вътрешният министър Валентин Радев отидоха в дома на Босия, за да го убеждават да спре гладната си стачка. СНИМКА: Николай Литов

Създават временна комисия в парламента, която да разгледа всички негови сигнали. Канят го на първото ѝ заседание в четвъртък

Председателката на парламента Цвета Караянчева и вътрешният министър Валентин Радев отидоха в дома на Николай Колев-Босия, за да го убеждават да спре гладната си стачка. Известният дисидент протестира вече 34-и ден срещу корупцията в ДАИ и продажбата на шофьорски книжки.

По-рано през деня Босия даде пресконференция, на която обяви, че ще продължи стачката си, докато не бъдат изпълнени двете му основни искания - оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента. Но добави към тях и съставяне на програмен кабинет.

Николай Колев-Босия е на легло след 34 дни гладуване.
Николай Колев-Босия е на легло след 34 дни гладуване.

Караянчева разказа, че е очаквала Босия на разговор още в събота в деня на отворените врати на НС. После го поканила в понеделник. Почакала час, после с Радев отишли в дома му. “Смятам, че животът е над всичко и тази гладна стачка трябва да спре”, обясни Караянчева. На няколко пъти водила кореспонденция с Босия, в която му обяснявала, че парламентът не може да удовлетвори исканията му. “Няма нищо по-демократично от изборите. Този парламент е избран от над 2,5 млн. граждани и е призван да работи за тях”, каза шефката на НС.

По нейно предложение в парламента ще бъде създадена временна анкетна комисия за транспортния бранш с участието на Босия. Очаква се тя да бъде сформирана още в сряда, а първото ѝ заседание да е в четвъртък. Помолихме го да ни даде месец - комисията ще разследва сигналите му и ще му дадем резултати, каза Валентин Радев.

Караянчева водеше със себе си лекарски екип от Правителствена болница, който прегледа гладуващия. Засега бил в относително добро състояние. Караянчева го молила да му сложат система, но той отказал и обяснил, че ще издържи до четвъртък. Съпругата му каза, че от два-три дни е на легло, сега обаче стана, говори с нас, добави вътрешният министър. По думите му Босия разговарял разумно, без остри думи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата