ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6967359 www.24chasa.bg
Антон Тодоров и Делян Добрев СНИМКА: Румяна Тонева

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева. Това стана ясно от брифинг на партията, на който Делян Добрев показа документи във връзка със сигнала, който внася ГЕРБ срещу Йончева.

"Елена Йончева има общ бизнес 50/50 с Цветан Василев. Тези всички документи са публична информация и могат да се намерят в интернет. Целта ни е да уведомим, че на базата на тези документи аз и моите колеги внасяме сигнал в прокуратурата, КОНПИ и НАП, за да се провери има ли данни за пране на пари", каза Добрев.

"За тази офшрока се казва, че чрез нея е ставало източването на КТБ", добави депутатът Антон Тодоров.

Той обясни, че Елена Йончева е имала обща фирма с тази офшорка.

"Имам усещането, че една кака от ПП на БСП е с двата крака в батака. Мисля, че най-накрая хванахме на тясно онова, което наричаме "задкулисие", каза още той.

"Преди месеци, когато аз попитах Елена Йончева какви са й отношенията с Цветан Василев - тя твърдеше, че няма такива. Сега обаче от тези документи става ясно, че дори му е сътрудник", коментира Добрев.

"Няма как да знаем дали в ДАНС имат тези факти и данни, защото, за да ги имат, те би трябвало да са сезирани и да им е насочено вниманието към тях", заключи Тодоров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов