Първо в "24 часа": Утре няма да евтаназират животни, реши среднощно щабът

https://www.24chasa.bg/novini/article/6968914 www.24chasa.bg

Утре няма да се евтаназират животни. Това е решил на късно заседание, приключило преди малко, Междуведомственият координационен щаб, създаден във връзка с възникнали огнища на особено опасни заразни болести по животни.

Повод за това заседание бяха очакваните и неполучени до края на работния ден резултати от изследванията на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата, както и промяната в декларираното доверие към действията на координационния щаб от представителите на всички политически сили, участвали в заседанието на Председателския съвет, проведен тази сутрин в кабинета на Председателя на Народното събрание.

?На заседанието на координационния съвет бяха взети следните решения:

1. Отлагане на планираните действия в утрешния ден за евтаназия на доказано заразените животни;

2. Засилване на контрола на движението на хора и преместването на животни и животински продукти от и към зоните с огнища на зараза;

3. Изчакване на резултати от изследванията на пробите от животните от райони, съседни на установените огнища на заразата;

4. Активна дейност по дезинфекция на 10-километровата зона около заразените зони;

5. Доставяне от МЗХГ и МВР на допълнително оборудване за пропускателните пунктове на изходните и входните пътища към населените места.

Следващото заседание да се проведе от 07:00 ч утре, 19 юли.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Христов отказа да пее на мащабен концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят беше гвоздеят в програмата на Фестивала за поп и рок музика - София. По план трябваше да излезе последен на сцената, да получи награда за цялостно творчество и да изпее хитовото си парче "Черно и бяло". "Христов стоеше до сцената и му оставаха секунди да излезе и да

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.