Изваждат на светло всеки литър гориво

https://www.24chasa.bg/novini/article/6970379 www.24chasa.bg
Владислав Горанов

Всеки обект, който продава горива, ще има уникален номер, който ще се чете с баркод четец. Дневният финансов отчет ще се записва автоматично във фискална памет.

Това предлагат експертите на финансовия министър Владислав Горанов като мярка срещу измамите с горива с промяна на наредбата за фискалните апарати.

За различни покупки ще се издават различни касови бележки, дори да са направени от един и същи клиент. Фискалните апарати ще се ремонтират от лицензирани сервизни техници. Ако системите за управление на фискалните устройства в големи вериги прекъснат работа за повече от 15 минути, системата се самоблокира, предвижда наредбата.

Онлайн търговците ще се регистрират в НАП и приходната агенция ще поддържа актуален списък, на който всеки може да провери с кого търгува. Информация за продажбите ще се подава при данъчните на всеки пет минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Арестуваха рибаря и освободиха жива 200-килограмова моруна Чудовищна риба изплува от водите на река Дунав край силистренското село Айдемир вчера. Бракониери закачиха с куките си невиждана от години гигантска моруна. Рибата е тежка около 200 килограма, научи "България Днес". Видът е праисторически и силно застрашен.

Колийн Рууни търси утеха в Бог, след като бракът и с неверния Уейн върви към провал. Футболистът на "ДС Юнайтед" бе хванат в крачка с американска барманка във Флорида, което вбеси Колийн. Думата "развод" все по-често се чува, когато става въпрос за отношенията на популярната двойка. Уейн Рууни и Колийн имат четири момчета и евентуална раздяла ще

Един от основните играчи в ДДС схема с горива за 8 милиона лева, по която подсъдим е и Златомир Иванов-Баретата, изчезва мистериозно! Следите на Кирил Илиев се губят от края на м.г., а след като за пореден път не се появи за процеса, спецсъдът нареди делото срещу него да се гледа задочно, научи "България Днес".