Изваждат на светло всеки литър гориво

https://www.24chasa.bg/novini/article/6970379 www.24chasa.bg
Владислав Горанов

Всеки обект, който продава горива, ще има уникален номер, който ще се чете с баркод четец. Дневният финансов отчет ще се записва автоматично във фискална памет.

Това предлагат експертите на финансовия министър Владислав Горанов като мярка срещу измамите с горива с промяна на наредбата за фискалните апарати.

За различни покупки ще се издават различни касови бележки, дори да са направени от един и същи клиент. Фискалните апарати ще се ремонтират от лицензирани сервизни техници. Ако системите за управление на фискалните устройства в големи вериги прекъснат работа за повече от 15 минути, системата се самоблокира, предвижда наредбата.

Онлайн търговците ще се регистрират в НАП и приходната агенция ще поддържа актуален списък, на който всеки може да провери с кого търгува. Информация за продажбите ще се подава при данъчните на всеки пет минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа