Цветанов: Президентът е натиснал какво да е действащото постановление за бежанците!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6970997 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов Снимка: Румяна Тонева

Желанието на президента на републиката е това да бъде прието сега и по начина, по който предлагам.

Тези думи на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, предлагащ форсиране ма постановление на МС 208 за мигрантите, цитира лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. То е взето 5 дни след парламентарните избори през март 2017 г., когато вече е ясно, че ще управлява ГЕРБ. И сегашното правителство работи по това ПМС 208, а Корнелия Нинова критикува, удиви се Цветанов.

Темата миграция се дискутира на всеки съвет на ЕС още от Арабската пролет.

От 2013 г. ситуацията стана много тежка. Тогава страната ни не беше готова и влизаха бежанци без филтрационни проверки и регистриране в Евродак системата. Тогава ГЕРБ беше опозиция.

Силата на управлението днес е, когато има добри неща, те да бъдат възприети.

Това заяви още Цветанов. И продължи: "Само че, г-жо Нинова, защо не цитирате правилно? Средство срещу застаряването на населението и за укрепване пазара на труда е заложено още от времето на Орешарски, сега го вменявате на ГЕРБ."

Цветанов се възмути от страховете, с които от БСП са се заигравали в президентската кампания.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на