Животновъди не са спазили уговорката си с Порожанов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6971279 www.24chasa.bg
Румен Порожанов СНИМКА: Руми Тонева

"Тъй като няма клинични признаци при животните, се разбрахме със собствениците, че ще вземем втори проби. Въпреки това днес се направи всичко възможно да не бъдат допуснати нашите лекари, да бъдат взети тези проби”. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов по време на изслушването му в парламента относно ситуацията със заболяването от чума при животните.

Той уточни, че в Болярово фермата от над 200 овце е изолирана на 15 км от Воден и няма никакъв достъп до стадата, които са в Шарково. Нямало признаци за заболявания при животните, за това и се стигнало до договорка със собствениците им. Те обаче не са я спазили.

Единствено в Шарково имало стадо, което не е евтаназирано, както и още две по-малки с около 10-12 кози.

В понеделник на всички животновъди от Шарково ще бъдат изплатени обезщетенията.

„Това, което даваме е не по-малко за една овца или коза, е 190 лв.. Това е доста над пазарната цена”, каза Порожанов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.