Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6973526 www.24chasa.bg
На тази улица в Игнатиево е станал инцидентът - около къщите на богатите, наричани белия дом.

Кучешка душа, така определят роднини Иван Димитров - Гожолето, който постоянно се напивал и вдигал скандали

От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. Веднага след катастрофата изчезва

Поне 300 метра Иван Димитров, по прякор Гожолето, влачил с колата си починалия по-късно от раните си 16-годишен Дейвид Славов.

“Чичо, спри”, викало момчето, което се надявало напразно, че е блъснато от нормален човек.

Дейвид бил пометен от предната броня на реното на Гожолето. Преметнал се и счупил с глава стъклото на колата. После паднал на задния капак и се хванал за спойлерите на движещата се поне със 100 км/ч кола според очевидци на трагедията. Трагедията се случва 45 минути след полунощ на 5 юли.

Според Елена - лелята на жертвата, Иван е планирал да откара трупа на оживелия по чудо младеж и да го зарови някъде.

Тя, Гина, бабата на Дейвид, сестра му Галя и майката Николинка седят на трапеза пред къщата си в Игнатиево. Никой обаче не се докосва до яденето, а майката не успява да промълви и дума, само плаче.

Тя и съпругът ѝ Слави заминават за Швеция да работят. Там се ражда и Дейвид. В един момент обаче бащата решава да се върнат, за да може момчето да учи в училището в родното село, което от няколко години е град.

“Точно на Бъдни вечер е родено момчето, след катастрофата говореше, надявахме се да стане чудо. Една сутрин обаче след 10 дни ни съобщиха от болницата, че е починал. Там е бил в кома.

Краката му бяха

счупени, ръцете

му бяха

извадени,

главата му беше ударена. Дейвид ни каза, че се молел на Иван да спре колата, но той не спрял”, добавя Елена.

Според нея семейството ѝ никога не е имало конфликти с Иван, но по време на инцидента той е бил много пиян.

Дейвид е бил сгоден наскоро и през октомври е трябвало да има сватба. Когато годеницата му заплакала на висок глас на погребението, цяло Игнатиево настръхнало.

Поне 500 души дойдоха да изпратят момчето, имаше хора от Силистра, Русе, Плевен, Бургас, Велико Търново, разказва съсед.

“Искаме максималната присъда за такъв човек. Брат ми вече го няма, поне убиецът да си получи заслуженото. Ударил е човек, не можа ли да спре и да го закара в болницата. Те много хора май са ударени от него с кола, но адвокатите го оправят. Казват, че даже брат си ударил, човекът е с железа в краката си. Колата на Иван е в ужасно състояние след удара”, обяснява плачещата сестра на Дейвид Галя.

Веднага след трагедията жената и децата на Гожолето заминават някъде да се укрият. Гожолето изчезва към Русе от страх от отмъщение.

В семейството на жертвата обаче не говорят за мъст, а за справедлива присъда. Разбрали са, че Гожолето се обаждал по телефона в града да пита жив ли е Дейвид.

Жена открила падналия от колата Дейвид и се обадила на баба му. После целият град се събрал да види какво става. 

Чакахме час, час и половина линейка, казва лелята Елена.

“Този Гожолето е кучешка душа. Не минава събор, без да се напие и да вдигне скандал. Има син и дъщеря на възрастта на Дейвид, но те бял ден не са видели. Колкото пари изкара в строителството, ги изпива.

Не знам да е имал кавги със семейството на Дейвид, че да е търсил отмъщение. Даже по едно време бяха съседи и ги делеше една ограда, казва роднина на Гожолето, който пожела да остане анонимен.

В сладкарницата на Игнатиево група млади мъже определят инцидента като нещастен случай. Веднага става ясно, че има значение кой от кой клан е. Но и Гожолето, и Дейвид са от един клан - клана на златарите.

В денонощния магазин, до който Дейвид е отишъл с още 4-ма приятели в 0,30 часа, казват, че първоначално са мислили, че синът на Гожолето е направил катастрофата. После станало ясно, че е бащата Иван Димитров.

Двама от участниците в инцидента са готови да говорят, но не искат да ги снимат, защото са от друг клан - на калдерашите, които се занимават със строителство.

Братята Венци и Иван са били приятели на Дейвид и заедно с него се разхождали във фаталната вечер.

“Цялата група от 5 човека се прибирахме от магазина и вървяхме по посока на движението. Гледаме по едно време, една кола на дълги светлини се движи към нас.

Обаче караше поне със 100 километра в час и не намаляваше. Не можа да ни удари, защото скочихме на бюрдюра. Колата ни подмина и отиде надолу към магазина.  

След около 3 минути се върна откъм гърба ни същата кола. Бяхме близо до бордюра, но на пътя. Колата обаче зави към нас и първо мина край мен, за малко не ме удари.

После гумата ѝ

мина през крака

на братовчед ми

Но му няма нищо, защото скоростта бе голяма. След това удари Диян, както ние казваме на Дейвид, тъй като той беше от най-външната страна към пътя.

Момчето бе метнато от предната броня на стъклото, което счупи с глава. После се преметна през тавана на колата и падна на задния капак, като се хвана за спойлерите. Викаше: “Чичо, спирай!” Но онзи нито намали, нито удари спирачки.

Горе към белия дом зави наляво и там Дидо паднал. Почнахме да търсим наоколо Дидо в тъмната улица, но го нямаше. После се развикаха около 300 метра нагоре, че една жена го видяла на улицата. Отидохме и го видяхме. Говореше нормално, беше си в съзнание.

Още след удара се обадих на тел. 112. Започнаха да ме питат кой го е ударил, защо го е ударил, пиян ли е бил шофьорът. И затвориха. Линейката дойде след половин-един час, след като втори път се обадих на тел. 112”, разказва Венци.

“Чакахме да се оправи. Уж имал подобрения Дидо, но една сутрин ни звънна телефонът и казаха, че е починал”, добавя по-малкият брат Иван.

Братята казаха, че имат информация, че Иван Гожолето бил изпил 700 милилитра ракия в заведение, преди да ги срещне на пътя.

“Иван сам отишъл в полицията в Аксаково. Но там дошъл адвокат и само му дали призовка и го освободили. След 10 дни, като разбрал, че Дидо е починал, си дошъл от Русенско, където се криел, и сам се предал в полицията”, добавя Венци.

Според полицията Гожолето никога не е притежавал свидетелство за управление, но има множество нарушения на пътя, включително и за шофиране в нетрезво състояние.

Най-тежката санкция, която получава обаче, е пробация. От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата, добавиха от прокуратурата. Веднага след катастрофата Гожолето изоставя колата си пред дома, в който живее, и изчезва. В момента никой не може да докаже дали е бил пиян.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мащабно застрояване в Слънчев бряг стартира фирма, свързана с братя Маргини, показа проверка на "България Днес". Основен двигател на грандиозния проект е третият член на митичната сикаджийска фамилия - Димитър Маринов-Макарона. За разлика от страховитите си братя - големия Красимир и най-малкия Николай,

Бившият нападател на "Реал" (Мадрид) и "Пари Сен Жермен" Хесе Родригес е безмилостен към бившата си половинка Аура Руис. Той иска да прати сексбомбата в затвора. "Подаде жалба за обиди и клевети - разкри знойната красавица. - Преди няколко дни ми казаха, че ще отидем на съд. Той ме съди за едно евро и от три до пет години затвор.

Известният кримигерой Атанас Мечев, по-популярен като Наско Гаргата, избира с тайфата професионални фотоапарати, видя "България Днес". В компанията на респектиращите си авери разследваният от прокуратурата като тартор на наркобанда Наско доста компетентно боравеше с езика на фотографа при покупката на апарат.