До село Шарково не се допускат външни хора заради чумата по животните

https://www.24chasa.bg/novini/article/6978292 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Обстановката в Болярово и съседните населени места с констатирано заболяване на чума по дребните преживни животни остава без промяна. Блокадата в три километровата зона около село Шарково остава вече четвърти ден. До селото не се допускат външни за населеното място хора.

По информация на кмета на Шарково днес стопаните с евтаназирано животни ще получат обезщетението си, както и помощта "де минимис" от 55 лева за животно. Тази помощ ще получат и стопаните, които заради забраната за транспортиране и търговия с животни и продукти от тях са претърпели загуби.

След час започва заседание на Областния координационен щаб. Поканени са и всички стопани от четирите населени места Воден, Шарково, Странджа и Крайново, както и собствениците на фермата в Болярово.

Очаква се на заседанието да се вземат решения за по-нататъшните действия за недопускане разпространението на заболяването чума по дребните преживни животни. Очаква се да се намери и решение на казуса в Болярово, където стопаните не допускат вземането на повторни проби от стопанството им.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са