Потребителските кредити поскъпват

https://www.24chasa.bg/novini/article/6982996 www.24chasa.bg
БНБ отчита леко поскъпване на потребителските заеми към края на юни.

Средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове е нараснал с 0,61 процентни пункта до 8,35%, а по тези в евро спада с 1,11 пункта до 3,90%. Това показва лихвената статистика на БНБ към края на юни 2018 г.

Ипотечните заеми, договорени в левове, продължават да поевтиняват и през юни. Спадът е с 0,51 процентни пункта до 3,42%, а ако са договорени в евро, намалението е с 0,17 пункта до 3,78%.

Увеличение на средната лихва има при другите левови кредити - с 0,73 пункта до 2,64%, а по другите кредити в евро - с 1,89 пункта до 5,9%.

Средният лихвен процент за големите кредити- над 1 млн. лева, е спаднал с 0,04 процентни пункта пр.п. до 3,7%, а по договорените в евро - с 0,85 пункта до 3,13%.

Лихвите по депозитите леко са се повишили - с 0,13 пункта, и към юни 2018 г. в сравнение с юни 2017 г. доходността им е 0,31%. По-ниска с 0,12 пункта - до 0,07%, е доходността от спестяванията в евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.