Делян Добрев: Завеждам 17-ти иск срещу Елена Йончева (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6983877 www.24chasa.bg
Делян Добрев КАДЪР: фейсбук

 Доста неадекватно е да коментираме фалшиви новини, но точно това е целта на фалшивите новини. Имам един въпрос към Елена Йончева: Съдружник ли е тя с Цветан Василев, имали ли са и имат ли към момента обща фирма? Това попита Делян Добрев от ПП на ГЕРБ пред журналисти. Той коментира изказването на Елена Йончева от по-рано, че в края на 2017 г. от левицата са изпратили документи в прокуратурата по т.нар. скандал кумгейт. Днес са получили писмо, с което ги уведомяват, че преписката се изпраща в специализираната прокуратура. "Самият факт, че документите са изпратени там, означава, че ще бъдат разследвани висши длъжностни лица и че има достатъчно факти, които пораждат основателни съмнения", коментира Йончева.

"Тези документи съдържат обосновани съмнения, че в община Хасково са се извършвали престъпления. Че тези престъпления са били извършвани от група, която е усвоявала обществени поръчки. Тази група беше наречена от областния председател на ГЕРБ Хасково "дрийм тийм", каза още Йончева.

"Заведох дело срещу Елена Йончева още преди месеци, в момента то се движи процесуално. Има 16 различни случая, в които Елена Йончева ме е наклеветила. От тези 16 иска, които съм завел към нея, ще добавя и днешното наклеветяване като седемнадесети иск", заяви Добрев. 

"Аз не съм виждал това постановление, но съм сигурен каква е истината и съм убеден, че няма как да пише това нещо в постановлението, поискайте от нея това постановление, за да видите да дали пише всичко, което тя казва. Тя е говорила много за кумгейт, за мен. За мен това е фалшива новина от самото начало", каза още Добрев.