Полицаите, обвинени за смъртта на Чората, ще обжалват решението на съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6984885 www.24chasa.bg
Петимата полицаи ще обжалват решението на Военно-апелативния съд.

Петимата полицаи, които са подсъдими за смъртта на Ангел Димитров-Чората, ще обжалват решението на Военно-апелативния съд. Преди дни те бяха оправдани за умишлено убийство, но виновни за причинена смърт по непредпазливост. На 10 ноември 2005 г. служителите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджиев, Янко Граховски и Георги Калинков отиват на акция по задържане на Чората по сигнал, че носи наркотици. При задържането му на улица "Дойран" той починал. През 2011 г. бяха оправдани от ВКС, но родителите на Димитров пуснаха жалба в ЕСПЧ и започна ново разглеждане на делото.

Сега от тричленен състав на съда, един от магистратите е подписал с особено мнение, защото смята, че смъртта е в резултат на случайно деяние, а не по непредпазливост, и полицаите не носят отговорност.

"Ще обжалваме решението, защото смятаме, че смъртта е настъпила като случайно деяние, без да сме могли да я предвидим, за което не се носи наказателна отговорност. Доволни сме обаче, че решението на съдиите отчита, че Димитров не  починал в резултат на нанесен побой от наша страна, както се твърди. Арбитражната експертиза показа, че е починал от позиционна асфикция", коментира за първи път пред "24 часа" Мирослав Писов. Седемте вещи лица са категорични, че няма травматични увреждания, които да са довели до смъртта на Димитров. 

Всичко, което трябва да знаете за:

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,

На полицейска проверка бе подложен Боян Расате, видя "България Днес". Двама униформени служители спряха националиста, който се придвижваше с мощен пистов мотор из централните столични улици. Органите на реда провериха документите на Расате, а по време на инспекцията стана ясно, че униформите на полицейските служители май не са много удобни.

Нападателят на Уелс Даниел Джеймс е преиграл при тежкия сблъсък, който осъществи с хърватския бранител Домагой Вида. Това заяви мениджърът на британците Райън Гигс. Евроквалификацията завърши 1:1. Уелският играч лежа неподвижно на земята в продължение на няколко минути. "Даниел малко преигра при този удар, оставайки толкова дълго на земята.