Полицаите, обвинени за смъртта на Чората, ще обжалват решението на съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6984885 www.24chasa.bg
Петимата полицаи ще обжалват решението на Военно-апелативния съд.

Петимата полицаи, които са подсъдими за смъртта на Ангел Димитров-Чората, ще обжалват решението на Военно-апелативния съд. Преди дни те бяха оправдани за умишлено убийство, но виновни за причинена смърт по непредпазливост. На 10 ноември 2005 г. служителите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджиев, Янко Граховски и Георги Калинков отиват на акция по задържане на Чората по сигнал, че носи наркотици. При задържането му на улица "Дойран" той починал. През 2011 г. бяха оправдани от ВКС, но родителите на Димитров пуснаха жалба в ЕСПЧ и започна ново разглеждане на делото.

Сега от тричленен състав на съда, един от магистратите е подписал с особено мнение, защото смята, че смъртта е в резултат на случайно деяние, а не по непредпазливост, и полицаите не носят отговорност.

"Ще обжалваме решението, защото смятаме, че смъртта е настъпила като случайно деяние, без да сме могли да я предвидим, за което не се носи наказателна отговорност. Доволни сме обаче, че решението на съдиите отчита, че Димитров не  починал в резултат на нанесен побой от наша страна, както се твърди. Арбитражната експертиза показа, че е починал от позиционна асфикция", коментира за първи път пред "24 часа" Мирослав Писов. Седемте вещи лица са категорични, че няма травматични увреждания, които да са довели до смъртта на Димитров. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.