Полицаите, обвинени за смъртта на Чората, ще обжалват решението на съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6984885 www.24chasa.bg
Петимата полицаи ще обжалват решението на Военно-апелативния съд.

Петимата полицаи, които са подсъдими за смъртта на Ангел Димитров-Чората, ще обжалват решението на Военно-апелативния съд. Преди дни те бяха оправдани за умишлено убийство, но виновни за причинена смърт по непредпазливост. На 10 ноември 2005 г. служителите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджиев, Янко Граховски и Георги Калинков отиват на акция по задържане на Чората по сигнал, че носи наркотици. При задържането му на улица "Дойран" той починал. През 2011 г. бяха оправдани от ВКС, но родителите на Димитров пуснаха жалба в ЕСПЧ и започна ново разглеждане на делото.

Сега от тричленен състав на съда, един от магистратите е подписал с особено мнение, защото смята, че смъртта е в резултат на случайно деяние, а не по непредпазливост, и полицаите не носят отговорност.

"Ще обжалваме решението, защото смятаме, че смъртта е настъпила като случайно деяние, без да сме могли да я предвидим, за което не се носи наказателна отговорност. Доволни сме обаче, че решението на съдиите отчита, че Димитров не  починал в резултат на нанесен побой от наша страна, както се твърди. Арбитражната експертиза показа, че е починал от позиционна асфикция", коментира за първи път пред "24 часа" Мирослав Писов. Седемте вещи лица са категорични, че няма травматични увреждания, които да са довели до смъртта на Димитров. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.