Полицаите, обвинени за смъртта на Чората, ще обжалват решението на съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6984885 www.24chasa.bg
Петимата полицаи ще обжалват решението на Военно-апелативния съд.

Петимата полицаи, които са подсъдими за смъртта на Ангел Димитров-Чората, ще обжалват решението на Военно-апелативния съд. Преди дни те бяха оправдани за умишлено убийство, но виновни за причинена смърт по непредпазливост. На 10 ноември 2005 г. служителите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджиев, Янко Граховски и Георги Калинков отиват на акция по задържане на Чората по сигнал, че носи наркотици. При задържането му на улица "Дойран" той починал. През 2011 г. бяха оправдани от ВКС, но родителите на Димитров пуснаха жалба в ЕСПЧ и започна ново разглеждане на делото.

Сега от тричленен състав на съда, един от магистратите е подписал с особено мнение, защото смята, че смъртта е в резултат на случайно деяние, а не по непредпазливост, и полицаите не носят отговорност.

"Ще обжалваме решението, защото смятаме, че смъртта е настъпила като случайно деяние, без да сме могли да я предвидим, за което не се носи наказателна отговорност. Доволни сме обаче, че решението на съдиите отчита, че Димитров не  починал в резултат на нанесен побой от наша страна, както се твърди. Арбитражната експертиза показа, че е починал от позиционна асфикция", коментира за първи път пред "24 часа" Мирослав Писов. Седемте вещи лица са категорични, че няма травматични увреждания, които да са довели до смъртта на Димитров. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,