“Щрабаг” и ГБС ще строят магистралата до Калотина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6986749 www.24chasa.bg
СНИМКА: АПИ

“Щрабаг” и “ГБС-Инфраструктурно строителство” ще строят магистралата от софийския околовръстен път до Калотина. Те са определени за победители в поръчки за два лота.

“Щрабаг” са класирани на първо място за участъка от Калотина до софийския околовръстен път. Цената е 137,491 млн. лв. без ДДС.

На второ място е обединение “Хидро-Водстрой” , в което са “Хидрострой” и “Водстрой 98” (с цена 139,630 млн. лв.). Трети са обединение “Калотина - София", в което са “Джи Пи Груп”, “Контратас Иглесиас” и “Трансконсулт-22” (с оферта от 140,147 млн лв.).

Четвърти са “ГБС -Инфраструктурно стройтелство”, които са оферирали проектиране и строителство за 141,502 млн. лв.

Отстранени от търга са 9 компании, тъй като офертите им не отговаряли на изискванията. След тях са други големи пътни компании, има и чуждестранни.

Участъкът от Калотина до Храбърско ще бъде построен от “ГБС - Инфраструктурно строителство”, които са кларани първи. Те са предложили цена от 97,8 млн. лв без ДДС.

На второ място е обединение “Геопът Запад”, в което са “Геострой” и “Пътстрой-92”. Ценовата им оферта е за 113,823 млн. без ДДС.

Участъкът от Калотина до пътен възел “Храбърско” е дълъг 16,9 км.

При тази поръчка отстранените фирми и обединения са 10, като мотивите са, че компаниите са предоставили оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката.

Решенията и за двете процедури са подписани от новия шеф на пътната агенция Светослав Глосов.

“Щрабаг” и

ГБС ще строят

магистралата

до Калотина

32,4 км ще струват общо

235,29 млн. лв. без ДДС

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,