“Щрабаг” и ГБС ще строят магистралата до Калотина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6986749 www.24chasa.bg
СНИМКА: АПИ

“Щрабаг” и “ГБС-Инфраструктурно строителство” ще строят магистралата от софийския околовръстен път до Калотина. Те са определени за победители в поръчки за два лота.

“Щрабаг” са класирани на първо място за участъка от Калотина до софийския околовръстен път. Цената е 137,491 млн. лв. без ДДС.

На второ място е обединение “Хидро-Водстрой” , в което са “Хидрострой” и “Водстрой 98” (с цена 139,630 млн. лв.). Трети са обединение “Калотина - София", в което са “Джи Пи Груп”, “Контратас Иглесиас” и “Трансконсулт-22” (с оферта от 140,147 млн лв.).

Четвърти са “ГБС -Инфраструктурно стройтелство”, които са оферирали проектиране и строителство за 141,502 млн. лв.

Отстранени от търга са 9 компании, тъй като офертите им не отговаряли на изискванията. След тях са други големи пътни компании, има и чуждестранни.

Участъкът от Калотина до Храбърско ще бъде построен от “ГБС - Инфраструктурно строителство”, които са кларани първи. Те са предложили цена от 97,8 млн. лв без ДДС.

На второ място е обединение “Геопът Запад”, в което са “Геострой” и “Пътстрой-92”. Ценовата им оферта е за 113,823 млн. без ДДС.

Участъкът от Калотина до пътен възел “Храбърско” е дълъг 16,9 км.

При тази поръчка отстранените фирми и обединения са 10, като мотивите са, че компаниите са предоставили оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката.

Решенията и за двете процедури са подписани от новия шеф на пътната агенция Светослав Глосов.

“Щрабаг” и

ГБС ще строят

магистралата

до Калотина

32,4 км ще струват общо

235,29 млн. лв. без ДДС

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

ЦСКА 1948 ще доиграе сезона във Втора лига и най-вероятно ще приключи съществуването си. Това разкри "Спортал". На проведеното събрание на клубните акционери е станало ясно, че перспективите пред "червените" не са добри. Футболистите ще завършат сезона. След това ще има нова сбирка, за да се реши окончателната съдба на клуба.

Димитър Бербатов не би се кандидатирал да управлява българския футбол, ако не е напълно готов за това. "Имам много амбиции, свързани с различни неща - каза той пред NOVA. - Да ръководиш целия футбол наистина трябва да си много готов. Да знаеш къде отиваш, как ще действаш, хората, с които ще работиш, защото не може да си сам. Да имаш съмишленици.

Жена е новият изпълнителен директор на Висшата лига. Сузана Динидж ще застане на поста от началото 2019-а. Тя ще замени Ричард Скъдамор, който бе начело на Премиършип 19 години. Динидж се превръща в първата жена, която заема толкова важен ръководен пост във футбола. Това на практика я превръща в най-могъщата жена във футбола и в британския спорт.