“Щрабаг” и ГБС ще строят магистралата до Калотина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6986749 www.24chasa.bg
СНИМКА: АПИ

“Щрабаг” и “ГБС-Инфраструктурно строителство” ще строят магистралата от софийския околовръстен път до Калотина. Те са определени за победители в поръчки за два лота.

“Щрабаг” са класирани на първо място за участъка от Калотина до софийския околовръстен път. Цената е 137,491 млн. лв. без ДДС.

На второ място е обединение “Хидро-Водстрой” , в което са “Хидрострой” и “Водстрой 98” (с цена 139,630 млн. лв.). Трети са обединение “Калотина - София", в което са “Джи Пи Груп”, “Контратас Иглесиас” и “Трансконсулт-22” (с оферта от 140,147 млн лв.).

Четвърти са “ГБС -Инфраструктурно стройтелство”, които са оферирали проектиране и строителство за 141,502 млн. лв.

Отстранени от търга са 9 компании, тъй като офертите им не отговаряли на изискванията. След тях са други големи пътни компании, има и чуждестранни.

Участъкът от Калотина до Храбърско ще бъде построен от “ГБС - Инфраструктурно строителство”, които са кларани първи. Те са предложили цена от 97,8 млн. лв без ДДС.

На второ място е обединение “Геопът Запад”, в което са “Геострой” и “Пътстрой-92”. Ценовата им оферта е за 113,823 млн. без ДДС.

Участъкът от Калотина до пътен възел “Храбърско” е дълъг 16,9 км.

При тази поръчка отстранените фирми и обединения са 10, като мотивите са, че компаниите са предоставили оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката.

Решенията и за двете процедури са подписани от новия шеф на пътната агенция Светослав Глосов.

“Щрабаг” и

ГБС ще строят

магистралата

до Калотина

32,4 км ще струват общо

235,29 млн. лв. без ДДС

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.

Бившият нападател на "Барселона" и "Челси" Самуел Ето'О често попада в светлината на прожекторите. Не само с виртуозните си изпълнения на терена, но и с бурния си личен живот. Камерунецът, който в момента играе за "Катарски спортен клуб", ще се завърне в Испания днес. Причината не е никак приятна за него.

Все по-видимо побелява Трайчо Трайков, видя "България Днес". Както най-често може да бъде видян на улицата - забързан, с телефон на ухото и облечен в елегантен и марков костюм, бившият енергиен министър крачеше с мощна крачка към поредния ангажимент. Дали откакто антикорупционната комисия го погна с иск за конфискуване на имущество за 2,4 млн. лв.