Оставиха младеж с увреждания в приемната на Бойко Борисов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6987506 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Емил Мавродиев остави 18-годишния си син Петър от Пловдив, който е с детска церебрална парализа, на грижите на премиера Бойко Борисов. Той бе подготвил сак с дрехи и инструкции преди да го остави в приемната на Министерския съвет.

"Тук съм, за да покажа, че хората с увреждания имат качества и могат да се развиват професионално. Не знам дали ще успея, но се надявам да се обърне внимание на хората с увреждания, защото имаме нужда от рехабилитация и подкрепа", каза Петър преди да влезе.

През тази година той ще учи социална педагогика в Пловдивския университет. Обясни, че майка му ще трябва да го взима и връща, както е правила през целия му живот.

От дълги години се борим със системата. Няма центрове, няма къде да заведеш на рехабилитация. Оставям го, защото виждам задънена улица. Оставям го на единствения човек, който би могъл да реши проблема и е отговорен за държавата и нас" , каза баща му Емил.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са