15,8 млрд.лв. обслужват оборота

https://www.24chasa.bg/novini/article/6988613 www.24chasa.bg

15,768 млрд. лв. са парите в обращение в края на юни, отчитат от БНБ. За година те са с 1,55 млрд. повече. От април до юни в оборот са влезли нови 521 млн.лн.

Средната по стойност банкнота в обращение в края на второто тримесечие е 34,90 лв., което е с 1,05 лв. повече спрямо края на 2017 г.

За една година стойността на условната средна банкнота е нараснала с 1,60 лв. Като причина за това експертите сочат увеличаване на купюрите с номинал 50 и 100 лева и замяната на книжните 2 лева с железни.

Средната по стойност разменна монета, която е в оборот, е запазила нивото си от 0,16 лв., което бе отчетено в края на 2017 г. За едногодишен период стойността на средната монета се е увеличила с 0,01 лв., като причина за това е навлизането на металната двулевка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Германия нищи канала за крадени тузарски коли, който бе разбит у нас преди 4 месеца, научи "България Днес". Родните криминалисти сгащиха банда, наемала луксозни автомобили от Германия, които отмъквала и докарвала в България. Тук след интервенции по рамата колите били продавани на нищо неподозиращи купувачи.

Григор Димитров няма да вземе участие в традиционния турнир "Некер Къп" на острова на милиардера сър Ричард Брансън. Най-добрият български тенисист не е сред поканените звезди за тазгодишното издание на благотворителната изява. То ще се проведе от 24 до 29 ноември на острова на Брансън - Некер. Вече няколко години Брансън провежда про-аматьорската

Плочките на входа на Южния парк в София откъм бул. Витоша се надигнаха. За това алармираха граждани в социалните мрежи тази сутрин. Случаят отново повдига въпроса за качеството на ремонтните дейности в