ББР с първи договор по плана “Юнкер”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6988647 www.24chasa.bg

Българската банка за развитие (ББР) подписа първия договор за финансиране по плана “Юнкер” с Търговска банка Д. ББР ще предостави 15 млн. евро за българския бизнес. Според споразумението се поема и до 100% гаранция към банката партньор.

Програмата е насочена към компании с персонал до 3000 души, като 70% от средствата са за малки и средни предприятия. Предприятията ще могат да кандидатстват за финансиране от 3 до 24 млн. лв. Кредитиране с облекчени условия и по инициативата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) “Младежка заетост” също ще бъде сред възможностите.

До 2032 г. е крайният срок за погасяване на заемите. Създаване на работни места и растеж са сред целите на плана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.

Националите по риболов девети сред гръмотевици и мълнии Точно 734,51 килограма шарани улови България по време на традиционния шампионат на планетата в тази дисциплина. Това стигна на нашите риболовци да влязат в престижната десетката на най-добрите. Националите завършиха на девето място от 24 участващи държави. Шампион е ЮАР.

Млади влюбени в България открито демонстрираха чувствата си по случай днешния международен ден на любовта Св.