ББР с първи договор по плана “Юнкер”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6988647 www.24chasa.bg

Българската банка за развитие (ББР) подписа първия договор за финансиране по плана “Юнкер” с Търговска банка Д. ББР ще предостави 15 млн. евро за българския бизнес. Според споразумението се поема и до 100% гаранция към банката партньор.

Програмата е насочена към компании с персонал до 3000 души, като 70% от средствата са за малки и средни предприятия. Предприятията ще могат да кандидатстват за финансиране от 3 до 24 млн. лв. Кредитиране с облекчени условия и по инициативата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) “Младежка заетост” също ще бъде сред възможностите.

До 2032 г. е крайният срок за погасяване на заемите. Създаване на работни места и растеж са сред целите на плана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Германия нищи канала за крадени тузарски коли, който бе разбит у нас преди 4 месеца, научи "България Днес". Родните криминалисти сгащиха банда, наемала луксозни автомобили от Германия, които отмъквала и докарвала в България. Тук след интервенции по рамата колите били продавани на нищо неподозиращи купувачи.

Григор Димитров няма да вземе участие в традиционния турнир "Некер Къп" на острова на милиардера сър Ричард Брансън. Най-добрият български тенисист не е сред поканените звезди за тазгодишното издание на благотворителната изява. То ще се проведе от 24 до 29 ноември на острова на Брансън - Некер. Вече няколко години Брансън провежда про-аматьорската

Плочките на входа на Южния парк в София откъм бул. Витоша се надигнаха. За това алармираха граждани в социалните мрежи тази сутрин. Случаят отново повдига въпроса за качеството на ремонтните дейности в