Бареков: Не искам революция срещу кабинета! Преди 5 г. протестите се опорочиха

https://www.24chasa.bg/novini/article/6991069 www.24chasa.bg
Николай Бареков в Белия Дом, където се срещна преди дни със съветниците по въпросите за Европа и Русия на американския президент Доналд Тръмп.

А дали ще се кандидатирам за кмет на Пловдив, ще каже през октомври, държи вратата отворена евродепутатът

Не вярвам в уличните протести срещу правителството. 2013-а - 2014-а година са ни горчив опит как една улична революция може да бъде опорочена и не води до нищо добро.

Това заяви пред "24 часа" евродепутатът и лидер на партия "Презареди България" (бивша "България без цензура") Николай Бареков по повод публикацията в днешния брой на "24 часа", че на 6 септември от Пловдив тръгва курс към свалянето на кабинета.

В нея се посочва, че колегата му от предаването по телевизия "Евроком" "Бареков и Байрактаров - без цензура" Димитър Байрактаров членува във фейсбук група "Национален протест срещу безобразията в България" под лозунг "Искате нещата Различно представени без Цензура, Без Страх - попаднали сте на правилното място!"

"В нашето предаване това може да бъде само репортаж, а не цялото. Това предаване не е направено, за да сваля правителството, а да дава алтернативна гледна точка. Целта на нашето предаване е истината, а не организиране на улични бунтове", подчерта журналистът. Според него името "Бареков" се включва целенасочено, за да прави внушения и да засилва драматизма и заплахата за правителството.

"Иначе всеки може да си протестира - като депутат Байрактаров е работил за майките на деца с увреждания и е съпричастен към темата. Разбира се, че може да протестира и не е нужно да ме пита. Така, както аз може да изляза да протестирам за някоя друга кауза", внесе яснота Бареков.

"Моята позиция за неудобен на цялото олигархично и политическо статукво отдавна е известна на обществото. Но на 6 септември, ден на Съединението и на моя роден град Пловдив, няма да присъствам на никакви митинги и шествия в София. Не вярвам в тяхната спонтанност, уви. Не вярвам в популистките и неграмотни призиви в стил "всичко за всички" или "да сменим системата за един ден", отсече Николай Бареков.

Никога и под никаква форма не бих се включил да подкрепям проект на Слави Трифонов и няма да застана на един ред нито със Слави Трифонов, нито с партия, участвала в безобразията на прехода, уточни още евродепутатът. Според него проектът "Слави" бил "изцяло под контрола на олигархията и задкулисието".

Бареков уточни какви са най-близките му планове: "Моята кауза се нарича България и винаги ще се боря срещу тези, които осребряват патриотизма си във властта. Продължаваме с предаването ни с Байрактаров по "Евроком" поради тоталната цензура във всички други телевизии. За повече информация за любопитните - през септември имам планирани дълги посещения в Канада, Пакистан и САЩ."

По повод слуховете, че догодина ще се кандидатира за кмет на Пловдив, излезли в някои сайтове, Бареков каза пред "24 часа": "Ще коментирам тази тема най-рано през октомври - точно 1 година преди местните избори. За евродепутат няма да се кандидатирам, щом досега не съм го обявил, защото една кампания трябва да продължава поне 12 месеца."

До октомври забранявам името ми да се замесва в чужди игрички и в сметки без кръчмар, предупреди ултимативно Николай Бареков.