Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети „Асарел-Медет“АД

https://www.24chasa.bg/novini/article/6993620 www.24chasa.bg

Впечатляващо е, че средната заплата при вас е три пъти по-висока от средната за страната, заяви министър Петков

„Впечатлен съм от социалната политика на „Асарел-Медет“АД и от инвестициите, които вашата компания прави в безопасни и здравословни условия на труд. Хората тук получават достойни възнаграждения. Впечатляващо е, че средната заплата при вас е два пъти по-висока от средната за страната в сектор „Добивна промишленост“ и три пъти по-висока от средната за страната. Проектите, които сте реализирали чрез публично-частно партньорство с община Панагюрище са за пример.“

Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който посети „Асарел-Медет“АД днес – 2 август. По време на обиколката си в дружеството той бе придружаван от областния управител на област Пазарджик Стефан Мирев и кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Министърът бе посрещнат от председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор инж. Делчо Николов, който представи проектите на компанията за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,2 млрд. лева от 1999 година до сега.

Министър Петков се срещна със студенти, които участват в Стажантската програма на „Асарел-Медет“АД за 2018 година. Той прояви интерес към пилотния проект за дуално обучение, който компанията реализира от 2014 година съвместно с Община Панагюрище и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище.

Министър Бисер Петков сподели, че като университетски преподавател по икономика винаги е държал да има такава тясна връзка между образование и бизнес и се радва, че този модел на стажантска програма в „Асарел-Медет“ е работещ. „Имате шанса да стажувате и да се обучавате при един от най-големите работодатели. Използвайте го“, посъветва младежите министър Бисер Петков.

След срещата с най-младите попълнения в асарелския екип, гостите разгледаха фирмената експозиция за историята на „Асарел-Медет“АД, след което посетиха диспечерната на рудник „Асарел“.

Инж. Делчо Николов запозна министър Бисер Петков със системата за автоматизирано управление на рудника, както и с рекултивираните минни терени и развитието на биоземеделие в близост до компанията.

Министър Петков разговаря с дежурния минен диспечер Димитър Панайотов за управлението на процесите, както и за условията, при които се работи в компанията, и му пожела да се пенсионира в това предприятие.

В Панагюрище министър Бисер Петков проведе работна среща с кмета на общината Никола Белишки и посети залата трезор на Панагюрското златно съкровище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.