Бивш стратег на Тръмп: Балканите биха могли да бъдат много по-важно място

https://www.24chasa.bg/novini/article/6994569 www.24chasa.bg
Стив Банън СНИМКА: Ройтерс

Стив Банън, бивш стратег на Доналд Тръмп, който е най-заслужилият за неговата победа на президентските избори в САЩ, твърди, че в новата геостратегическа обстановка Балканите биха могли да получат много по-важно място на световната сцена, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Европа е много важна за президента Доналд Тръмп и очевидно е много важна за САЩ, заяви той в интервю за телевизията на босненската Република Сръбска РТРС.

Той е на мнение, че Балканите ще се превърнат в много по-важно място на световната сцена, където в новата геостратегическа обстановка Китай, Иран и Турция формират един вид съюз.

Когато става дума за Студената война, Бенън смята, че тя не е приключила.

Смятам, че е много важно онова, което се случи в Хелзинки /срещата на президентите Тръмп и Владимир Путин - бел. ред/, то е позитивно, подчерта Банън.

Предложението към Путин да посети Вашингтон е също позитивно, след което Путин покани президента Тръмп в Русия. Смятам, че това е начинът, по който трябва да се общува, посочи Банън.

Джордж Сорос, по думите на Стив Банън, е "бащата на всички злини". Той твърди, че с милиарди долари американски пари Сорос се опитва да промени облика на Европа. Сорос е основал неправителствени организации, които са се свързали с леви медии, за да бъдат опозиция на популистките и националистически партии в Европа, заявил Банън, добавяйки, че целта е да бъде противовес на Сорос и неговите, както той смята, "лоши намерения за Европа".

Смятам, че Джордж Сорос разпространява много негативно влияние в света. Смятам, че той направи много да навреди на Европа и цялата тази работа с мигрантите, отворените граници, което наистина навреди на тези страни, доведе до реакция в страни като Унгария, Австрия и Италия. Всичко това идва от инициативите, които задвижи Сорос, заяви Банън.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.