Общинар от БСП задържан с Митьо Очите в Турция (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6996012 www.24chasa.bg

Общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев е бил задържан заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите в Турция снощи, научи "24 часа".

Двамата мъже били близки и отседнали в един и същ хотел в Истанбул. Той не е част от бандата на Митьо Очите и не е подведен под отговорност за рекет, палежи и наркотици, каквито обвинения имат несебърския бос и други 8 мъже.

Бенчев е известен с това, че кара поръчков “Ролс-Ройс” за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.

Бенчо Бенчев е основен акционер в близката до Очите охранителна фирма "Аркус", в която той се води само консултант. Минава за един от най-големите спонсори на БСП в Бургас, от чиято гражданска квота влезе в Общинския съвет на изборите преди 3 години.

Мултимилионерът е и зам.-председател на местния парламент. Бенчев е известен със склонността си към лъскавите коли, притежава и частен самолет.

Освен щесдростта си към БСП, той е спонсорирал и много обществени прояви по различни поводи и каузи в черноморския град.

Звездата му изгря в началото на 90-те, когато прави първия си удар, натоварвайки кораб със зърно за износ към Скандинавието. Беше много близък приятел с покойния президент Жельо Желев, който често канеше на гости в Бургас и обзаведе президентския му кабинет в София.