Борисов: До края на мандата доходите ще се увеличат с 50% (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6996138 www.24chasa.bg

Сега само ние не сме уязвими от мигранти. За 1 г. България е върнала 2500 човека, в момента в центровете ни има 200

“При този ръст на икономиката до края на мандата доходите ще се вдигнат поне с 50 процента.” Такава оптимистична прогноза направи премиерът Бойко Борисов днес, след като инспектира българо-турската граница вчера.

Да се увеличи броят на туристите в Малко Търново, обеща той. Властта вече отпуснала средства за обновяване на улици, булеварди и градинки в града в размер на 1 млн. лв. “Такава красота като тук никъде няма”, каза Борисов. Целта е Странджа да посреща туристите, както подобава. Малко Търново, Родопите и Делиормана щели да са приоритетни за финансиране догодина.

България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент.

Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви Борисов след изненадващата инспекция на състоянието на границата край Малко Търново, която направи по-рано днес.

“Наблюденията, които имаме от Елхово, Звездец, Малко Търново -

натискът е

голям, но

споразумението с

Турция работи

много добре”,

доволен е премиерът. Над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо 1 г. В центровете в страната са настанени 200 мигранти.

Борисов обяви, че от утре на оградата ще бъдат командировани още 40 граничари плюс 50 души от специалните сили. Ще се купят и към 15 септември ще влязат в употреба нови 70 автомобила, след като скоро бяха получени 180. На граничарите е дадено и нужното облекло. Осигурили сме превоз за всички граничари, които живеят извън този район. Сутрин и вечер автобуси ще ги превозват от мястото, където живеят до работното място, за да не си развалят семейството”, отчете премиерът.

“Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари. Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е - дължим го на граничарите, които денонощно пазят границата”, похвали служителите Борисов. И допълни: “Правят се всяка нощ заградителни мероприятия, задържат се хора. Това са 19-20-годишни младежи, които тичат и са много пъргави. Имаме случай с

22-ма-23-ма

души, на които

стъпките са им

една в друга, за

да не могат

патрулите да

хванат бройката

Но така или иначе и с това се справят.” Най-изявените граничари ще бъдат наградени.

“Притеснителното е, че 15 каналджии имаме с деца, а законът към тях е снизходителен. Снощи е имало две групи, но те са задържани заедно с българските гранични власти” разкри премиерът.

Той съобщи още, че е създадена система, по която с европейски пари се плащат директно билетите за самолет на връщаните. “Надявам се и тази година да минем на 1000 - 1500 върнати човека”, оптимист е Борисов. Той е амбициран стокооборотът ни с Турция да надхвърли 10 млрд. долара годишно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.