За първи път контрабандата на цигари падна под 6% (Снимки и видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7000907 www.24chasa.bg
Снимки: Десислава Кулелиева

За първи път в България контрабандатата на цигари падна под 6 %. За първото тримесечие на 2018г. тя е била 5,8% съобщиха организаторите.

Това е най-ниското ниво досега и за първи път отчитаме под 6 на сто, похвалиха се организаторите на срещата, на която присъства премиерът Бойко Борисов, цялото ръководство на МВР, министър Валентин Радев и зам.главният прокурор Иван Гешев. Почти двойно е намаляла незаконната търговия с цигари в Сливен, Пазарджик и Видин.

"Много пъти признавах, че няколко години наред не можахме да намерим формула, да накараме митниците да споделят информация", каза още Борисов.

"Приходите в бюджета на държавата дадоха възможност да направим много, не само в социалната среда, но и за заплатите на полицаите, на граничарите, за армията. 15 милиона повече за БАН. Не знам защо се карат в института, ще се срещна и с тях. 10 млн. повече за Софийския университет. Миналата седмица дадохме и за метрото в София. За общините - да се направи обреден дом, детска площадка, път. Имало е места, където даже път нямаше. Това е в полза на обществото", категоричен бе Борисов.

"Понеже знам колко е мнителен Безлов - това можем да го вържем веднага. С една дума данните не се бият, а се надграждат и най, което мога да кажа, че съм доволен. Те са с тенденция да вървят в тази посока и нямаме намерение да отстъпваме. Сега ще видите и при горивата ще има изсветляване на икономиката. Убеден съм и минимумът, който трябва да съберем е 200-300 млн.", допълни той.

"В Карнобат имаше добра операция, където бяха задържани и машини. Сигурен съм, че сме пресекли един сериозен канал. Използвам случая да благодаря на прокурорите за това, което правят по границата 77 задържани трафиканти има по границата. Използват деца вече да ги превеждат и доставят до депа. Полагаме огромни усилия и продължаваме", каза Борисов.

"Сутринта имахме оперативка по "жътвата". Подготвяме се да ги хващаме как жънат канабис. Наблюдаваме ги и ги чакаме, за да може Гешев да ги хване. Казвам им да знаят. По-добре да не се вкарват в затвора, а да отидат на полето да прибират слънчоглед, царевица. Толкова много продукция има за прибиране. Нека бъдат полезни", допълни премиерът.

Видео: Десислава Кулелиева

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.