През последните 7 месеца Китай е внесъл и изнесъл стоки за 16, 72 трилиона юана

https://www.24chasa.bg/novini/article/7002420 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Според данни на Генералната митническа администрация на Китай, през последните седем месеца Китай е внесъл и изнесъл стоки на стойност 16,72 трилиона юана, което е увеличение с 8,6% спрямо същия период на миналата година. Сред тях ръстът на вноса е със 7,9 процентни пункта по-висок от този на износа, а излишъкът в търговията е намалял с повече от 30%. Общият внос и износ на Китай за страните от „Един пояс, един път" се увеличил с повече от 10%, което представлява почти 30% от общата стойност на външната търговия, предава bulgarian.cri.cn.

От общата стойност на вноса и износа на стоки частните предприятия заемат 40%. Износът на електромеханични изделия се е увеличил, а този на традиционните продукти с висока трудоемкост е намалял. Вносът на суров петрол и природен газ се е увеличил, а този на желязна руда е намалял. В средната цена на вносните основни стоки се наблюдава едновременно и увеличение, и спад.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.