Китай и Германия трябва заедно да защитят многостранната търговска система

https://www.24chasa.bg/novini/article/7002427 www.24chasa.bg
Сградата на китайското посолство в Германия СНИМКА: Уикипедия/Achim Raschka

Китайският посланик в Германия Шъ Миндъ заяви вчера в Берлин, че като две важни икономики и големи търговски и инвестиционни държави, Китай и Германия трябва съвместно да се справят с глобалните предизвикателства, съвместно да защитят многостранната търговска система, да подкрепят отворените пазари и свободната търговия, да дадат положителен сигнал в противопоставянето на протекционизма под каквато и да е форма и да увеличат двупосочното отваряне и инвестиране, предава bulgarian.cri.cn.

Посланикът посочи, че от установяването на дипломатическите отношения между Китай и Германия преди 46 години, сферите на двустранното сътрудничество непрекъснато се разширяват. Китай за две поредни години е най-големият търговски партньор на Германия, двустранният търговски обем през 2017 година достигна 186.6 милиарда евро, заемайки около 1/3 от общата търговия между Китай и ЕС и изравни търговският обмен с Великобритания, Франция и Италия взети заедно.

Той каза още: „Надяваме се германското правителство да върви в същата посока като Китай, да отстоява отварянето на пазара. В момента търговско-икономическите отношения се намират на най-високото ниво в историята, перспективата ще продължи да бъде благоприятна."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.