30 на сто повече разрешения за строеж издадени през април-юни във Великотърновско

https://www.24chasa.bg/novini/article/7005192 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

През второто тримесечие на 2018 г. общинските администрации на територията на област Велико Търново са издали разрешителни за строеж на 26 жилищни сгради с 288 жилища в тях и с 38 888 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 45 други сгради с 25 863 кв. м РЗП. Това съобщават от отдел "Статистически изследвания - Велико Търново".

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 30 %, броят на жилищата в тях - с над седем пъти, а разгънатата им застроена площ - с близо шест пъти. При издадените разрешителни за строеж на други сгради е регистрирано намаление на броя с 2.2% и нарастване на общата им застроена площ - със 141.2%, счат данните на статистиката.

В сравнение с второто тримесечие на 2017 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в областта намалява с 51.9%, но броят на жилищата в тях се увеличава със 121.5%, а разгънатата им застроена площ - със 119.1%. При другите видове сгради броят на издадените разрешителни за строеж се увеличава със 7.1%, докато общата им застроена площ намалява с 23.0%.

През второто тримесечие на 2018 г. в област Велико Търново е започнал строежът на 30 жилищни сгради с 381 жилища в тях и с 46 851 кв. м обща застроена площ, и на 33 други сгради с 15 748 кв. м РЗП.

Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради се увеличават със 130.8%, жилищата в тях - с 28 пъти и общата им застроена площ - със 17 пъти. Броят на започнатите други сгради нараства със 73.7%, а тяхната РЗП - с 214.1%.

В сравнение с второто тримесечие на 2017 г. започнатите нови жилищни сгради нарастват със 150 %, жилищата в тях - с близо 31 пъти, а разгънатата им застроена площ - с 15 пъти. Броят на започнатите други видове сгради се увеличава с 65 %, а общата им застроена площ намалява с 35.5%.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Йоана обикаля екзотични дестинации Ако престъпността във Враца е ниска, то е само заради най-сексапилната полицайка в района. Тя се казва Йоана Петрова и освен със смелост и ловкост пленява с естествената си красота. Няма да се учудим, ако престъпниците в местността сами се предават в ръцете й. От близо 3 години 25-годишната брюнетка работи в

"Сериозна опасност има Рилските езера да изчезнат, ако продължи да се увеличава присъствието на недобросъвестни хора край тях." Това предупреди пред "България Днес" екологът Борислав Сандов. Изказването му беше по повод танцуващите в народни носии в езерото Близнака. "Площите около езерата се утъпкват все повече,

Нова секси половинка развълнува футболните фенове в Испания. "Атлетико" (Мадрид) закупи Сантяго Ариас от ПСВ, но получи и неочакван бонус. "Дюшекчиите" се сдобиха със силно оръжие и на трибуните. Това е съпругата на десния бек - Карин Хименес. Сексапилната колумбийка веднага привлече вниманието на феновете. Карин е модел и актриса.