Експерт: Съмнявам се, че може да изчезне информацията от Търговския регистър (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7008124 www.24chasa.bg
Експертът Борислав Сестримски Кадър: Нова телевизия/vbox7

Съмнявам се, че информация може да изчезне. Този клас системи имат няколко нива на подсигуряване. Това заяви експертът Борислав Сестримски по повод проблема с Търговския регистър, който не работи от няколко дни.

Рано или късно цялата информация ще се възстанови, дори да трябва да се вадят архивни копия, прогнозира експертът пред Нова телевизия. Според него става въпрос за хардуеърен проблем.

По целия свят има секюрити стандарти и при всички положения са взети такива мерки, че да не може да изчезне информация, нито да се извършват манипулации с нея, обясни Сестримски. Въпрос на одит какви са политиките на сигурност на агенцията, допълни той.

Ако това е система от национално значение е нормално да се сезират ДАНС и прокуратурата при неин срив.

Скъпо е да се поддържа подобна система. Парите, похарчени за сигурност, имат най-малко възвръщаемост, но това е свързано с репутационния риск на фирмата, която прави това, коментира експертът. Фирмата може да не е само от България, има различни системи, може да се ползват и облачни такива, допълни той.

От утре поетапно започва възстановяването на Търговския регистър, гарантираха от Агенцията по вписванията. Това означава, че ще започне да работи една услуга, след нея друга, разтълкува Сестримски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г