„Агрион“ организира безплатни медицински прегледи в цялата страна

https://www.24chasa.bg/novini/article/7011482 www.24chasa.bg

Eкипите на земеделската компания ще обиколят 157 населени места

Българската компания за управление на земеделски активи „Агрион“ организира безплатни медицински изследвания в 157 населени места в България. Медицински екипи, наети от дружеството, ще правят анализ на кръвната захар и кръвното налягане на всички желаещи. Те ще дават и практични съвети за предпазване от диабет и хипертония.

Инициативата „Дни на здравето“ се организира за поредна година и е част от социално отговорната дейност на земеделското дружество за подпомагане на българското здравеопазване и превенция на най-уязвимите групи. Тя ще се проведе от 18 август до 5 септември в цялата страна. Информация за датите и населените места, където ще има мобилна медицинска станция на „Агрион“, може да откриете на сайта на земеделското дружество на адрес https://www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/.

„Следвайки социалноотговорната политика на компанията, искаме да помогнем на по-възрастното население и всички желаещи да получат безплатна информация за състоянието на кръвното си налягане и кръвната захар“, коментираха от мениджмънта на компанията. Това спестява време и средства на хората за изследване и посещение на лечебни заведения, които често са далеч от селата.

Данните показват, че голяма част от хората по селата не проверяват редовно кръвната си захар и не следят кръвното си налягане. Мнозина прилагат самолечение, което може да се окаже фатално. Затова медицинските екипи ще дават и конкретни препоръки на всички, които се подложат на изследвания.

Според официалните данни на Министерство на здравеопазването над 520 хил. души в България страдат от диабет, което е близо 9% от населението. Над 40% от хората обаче не знаят, че са болни, заради липсата на редовна профилактика. В голяма част от случаите липсват признаци на заболяването и то се открива случайно при провеждане на изследвания по друг повод.

Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни над 2,7 млн. души страдат от повишено кръвно налягане.

Това е и причината екипите на „Агрион“ да насочат усилията си към изследване именно на тези болести.

Целта на инициативата „Дни на здравето” е да се подпомогне профилактиката на социалнозначими заболявания. „Ние вярваме, че към собственото си здраве трябва да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, казаха от „Агрион“.

Посетителите ще могат да участват в организирана томбола с награди.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.

Сестра Херувима става на 99 г., радва се на цветята  За 99-ия си рожден ден се стяга най-старата монахиня в България! Сестра Херувима от манастир "Покров Богородичен" в Самоков ще отпразнува след броени дни празника, който я доближава само на година от един век житейски път. През последното десетилетие най-старата монахиня имаше сериозни