Концесионерът на моста в Генуа поиска прошка, обеща да вдигне нов за 8 месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/7014927 www.24chasa.bg
«Не бяхме способни да ви засвидетелстваме своятa близост, за което ви молим от цялото си сърце за прошка. Ние можем и трябва да дадем много на Генуа», каза главният изпълнителен директор Джовани Кастелучи. Снимка РОЙТЕРС

И последният труп – този на италианеца Мирко Вичини, беше намерен изпод развалините на срутения мост в Генуа. С това броят загинали стана 42. Преди това беше заличен от списъка на издирваните германец, за когото нямаше новини – оказа се, че той е жив и се намира извън Генуа. През нощта бяха открити и телата на тричленно семейство.

В деня на погребението с държавни почести на 19 от жертвите групата концесионер на моста «Аутостраде пер л’Италия» поиска прошка от Генуа и италианците.

«Не бяхме способни да ви засвидетелстваме своятa близост, за което ви молим от цялото си сърце за прошка. Ние можем и трябва да дадем много на Генуа», каза главният изпълнителен директор Джовани Кастелучи. Според него е организиран фонд от средства за първа необходимост в полза на семействата на жертвите, който ще бъде управляван от кметството на Генуа.

Целта на групата е да даде началото на «сериозен и стабилен» проект за възможно най-бързата реконструкция на моста. Според него в рамките на осем месеца ще бъде разрушен старият и да бъде вдигнат нов мост от стомана. Ще бъдат заличени и жилищата под моста, поради което всичките им обитатели ще бъдат обезщетени от компанията.

Правителството, кметствтото на Генуа и област Лигурия отпуснаха още 38 млн.евро за спешни нужди на пострадалите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.