Безлихвени заеми за общини с проекти по селската програма

https://www.24chasa.bg/novini/article/7017630 www.24chasa.bg

Общините, които са кандидатствали за усвояване на средства от фонд “Земеделие” и имат одобрени проекти, ще могат да получават временно безлихвени заеми от държавния бюджет, за да могат с тях да посрещат междинните и финалните плащания към изпълнителите на проектите. Това предвижда проект за постановление на Министерския съвет, който земеделското министерство е пуснало за обществено обсъждане.

Едно от условията е общината да няма финансови задължения към фонд “Земеделие” освен в случаите, когато тези задължения са разсрочени или отсрочени. Предвидено е също размерът на заема да е до разликата между общия размер на одобрените за финансово подпомагане разходи, включени в заявките за плащане, и платеното по проекта авансово плащане от фонд “Земеделие”. В тази връзка е предвидено, че общината ще може да кандидатства за получаване на заема за извършване на междинно плащане след проверка на изпълнението на одобрена обособена част от инвестицията.

Парите ще се отпускат от специална сметка в БНБ, чийто титуляр ще е фонд “Земеделие”. Тази сметка ще се захранва всеки месец от финансовото министерство до размера, посочен от изпълнителния директор на фонд “Земеделие” на всяко десето число на месеца. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Селекционерът Димитър Пенев и няколко човека от делегацията на България се почерпили с вино за $169 бутилката след победата на България над Франция с 2:1 на "Парк де Пренс". Това разкри пред колекционерското издание "Господ е българин" коментаторът Петър Василев. Президентът на БФС Валентин Михов организирал специална вечеря по повод успеха в

В турска болница е приет Димитър Желязков, след като здравето му сериозно се е влошило, научи "България Днес". Хоспитализирането на Митьо Очите се оказва основната спънка за връщането му в България, разкриват негови приближени. Несебърският Ал Капоне бе заловен край тузарски хотел в Истанбул в началото на август.

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.