Безлихвени заеми за общини с проекти по селската програма

https://www.24chasa.bg/novini/article/7017630 www.24chasa.bg

Общините, които са кандидатствали за усвояване на средства от фонд “Земеделие” и имат одобрени проекти, ще могат да получават временно безлихвени заеми от държавния бюджет, за да могат с тях да посрещат междинните и финалните плащания към изпълнителите на проектите. Това предвижда проект за постановление на Министерския съвет, който земеделското министерство е пуснало за обществено обсъждане.

Едно от условията е общината да няма финансови задължения към фонд “Земеделие” освен в случаите, когато тези задължения са разсрочени или отсрочени. Предвидено е също размерът на заема да е до разликата между общия размер на одобрените за финансово подпомагане разходи, включени в заявките за плащане, и платеното по проекта авансово плащане от фонд “Земеделие”. В тази връзка е предвидено, че общината ще може да кандидатства за получаване на заема за извършване на междинно плащане след проверка на изпълнението на одобрена обособена част от инвестицията.

Парите ще се отпускат от специална сметка в БНБ, чийто титуляр ще е фонд “Земеделие”. Тази сметка ще се захранва всеки месец от финансовото министерство до размера, посочен от изпълнителния директор на фонд “Земеделие” на всяко десето число на месеца. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Румениге качва 18-годишната Теодора в планината  Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи. За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето.

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.