Адвокатът на Бенчо Бенчев: Много хора се упражняват на негов гръб

https://www.24chasa.bg/novini/article/7022843 www.24chasa.bg
Иво Найденов СНИМКА: Елена Фотева/архив

Много хора се упражняват върху гърба на Бенчо Бенчев и искат да го омаскарят. Това заяви пред btv  Иво Найденов, адвокат на задържания заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул общински съветник Бенчо Бенчев.

Бенчо Бенчев е с две обвинения от Районната прокуратура в Бургас – за укриване на Димитър Желязков, познат като Митьо Очите и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Определена му е гаранция в размер на 50 хил. лв, която трябва да се плати в 15-дневен срок.

Искам да подчертая, че към 2 август Димитър Желязков не е обявен за общодържавно издирване и не са му предявени обвинения, каза защитникът пред bTV.“ Двамата се познават, не са близки и нямат общ бизнес. Клиентът ми има дялове в "Аркус", но доколкото знам Димитър Желязков не притежава нищо от фирмата, не е служител там и е бил на консултантски договор там за определен период от време“, обясни отношенията им адвоката.

Бенчо Бенчев отишъл на 2 август в Гърция, за да се срещне с бизнес партньор за сделка със зърно. Там се видял с Димитър Желязков- Очите. И двамата заминават за Истанбул. Той не укривал Митьо- Очите, защото хотелът не бил негов.

Според прокуратурата в дома на Бенчев е открит тефтер с „черно счетоводство”, където били записани сумите, които трябва да бъдат дадени на Митьо Очите. „Няма такова нещо – не са ни предоставили такива книжки”, каза Найденов.

„Ако Бенчо Бенчев не беше там в този хотел, а беше Иван Петров, който никой не познава, вниманието нямаше да е такова”, смята адвокатът.„Явно е необходим на някого. Даже някои политици заявиха в студиата, че не се познават с него, което е тъжно”, каза Найденов.Според него прокуратурата се използва за тези атаки срещу Бенчев и единственият достоен акт е това разследване да бъде прекратено.

„Бенчо Бенчев не ми е споделял за никакви черни каси и дарения. Пак ще повторя, че той явно е необходим на някого и сега всички се упражняват на негов гръб", каза още Найденов.