МВР неофициално: Бащата на президента Радев е ударил в катастрофа инвалид (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7024436 www.24chasa.bg
Георги Радев Кадър: БНТ

От президентството първо отказаха коментар на инцидента, при който Георги Радев удря триколка с инвалид в Харманли на 17 август. После коментираха, че не е оказван натиск. Освен полицаи и линейка, на мястото е бил и лидерът на БСП  и бивш кмет на града Михаил Лисков

Мерцедес, управляван от бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, е ударил инвалид на кръгово кръстовище в Харманли на 17 август, съобщи сайтът breaking.bg. Според медията инцидентът с бащата на държавния глава е бил запазен в дискретност, а на мястото на произшествието, освен полицията, е бил и Михаил Лисков, бивш кмет на Харманли до 2015 г., сега общински председател на БСП и общински съветник. 

Пред "24 часа" източници от МВР потвърдиха неофициално информацията, разпространена от breaking.bg.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство удря триколката с инвалида. Според записа Георги Радев не излиза от колата. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на пътна полиция.

Идва линейката, слагат на носилка пострадалия инвалид и го откарват към най-близката болница. Георги Радев очевидно е поканен да излезе от мерцедеса, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата. 

От президентството първо отказаха коментар. "Това са спекулации, не е оказван и натиск върху органите на реда от страна на президентската институция", коментира по-късно Кирил Атанасов, изпълняващ длъжността секретар за връзки с медиите на държавния глава. Това бяха пестеливите думи, казани от президентството, без да се отрича инцидентът. 

Очаквайте подробности за инцидента, "24 часа" търси пътна полиция и всички участници в произшествието.

Освен полицаите, на мястото има и двама цивилни
Освен полицаите, на мястото има и двама цивилни