Полицията се съмнява, че техен се е опитал да прикрие вината на Георги Радев (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7024579 www.24chasa.bg
Георги Радев Кадър: БНТ

Инспекторатът на МВР и ГД "Национална полиция" извършват вътрешна проверка дали е укрита информация от РУ-Харманли за ПТП, извършено от 81-годишният Георги Радев - бащата на българския президент Румен Радев. Това каза шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

"Случаят е от предишния петък и е станал на кръговото в Харманли. Инцидентът е докладван", каза още Цанков. Георги Радев управлявал Мерцедеса. С него се возела и 78-годишната му съпруга Станка. Двамата живеят в близкото с. Славяново. На кръговото възрастният водач ударил електрическа триколка с инвалид. Георги Радев слязъл от колата, за да види състоянието на човека, казаха от ОДМВР-Хасково. Според официалната информация мъжът в неравностойно положение не е пострадал сериозно. Бил с лека телесна повреда. Катастрофата била с материални щети и затова не била обявена в бюлетина на областната дирекция, казаха от там.

От МВР казаха, че пътно транспортното произшествие е регистрирано като леко. Инцидентът е станал в 9,30 сутринта. В момента се правят две проверки - за виновността в катастрофата и дали след това е действано по правилата.

От МВР добавиха още, че имат съмнения, че техен служител се е опитал да прикрие вината на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска длъжност в районното управление в Харманли.

На 18 август, ден след инцидента,  президентът се отбил в Славяново при родителите си, казаха свидетели за "24 часа".