Аквапланинг - причината за катастрофата в Своге? (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7025413 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Аквапланинг е основната причина, която разследващите визират за катастрофата с 16 загинали в Своге, научи "24 часа".

Другата версия е за здравословен проблем на водача, съобщи за "24 часа" важен човек в МВР. Той обясни, че заради високата скорост, липсата на спирачен път и изпуснатия контрол на автобуса, най-вероятно автобусът е попаднал в аквапланинг.

Предполага се, че заради липса на сцепление на гумите с асфалта водачът е загубил управлението и се е стигнало до катастрофата.

Другата разследвана версия е за здравословен проблем на шофьора, но към момента тя е по-малко вероятна.

Днес разследващите ще направят втори оглед, който все още не е започнал . Той трябва да приключи в светлата част на денонощието.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата