ББР кредитира компании със 150 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7030917 www.24chasa.bg

Българската банка за развитие пуска нов кредитен продукт за директно финансиране по плана “Юнкер”, съобщиха от финансовата институция.

Финансовият продукт е предназначен за българските предприятия по линия на плана. Програмата за директно финансиране е на стойност 150 млн. лв. Тя е насочена за подкрепа на микро-, малки, средни и междинни предприятия с персонал до 3000 души.

По-голямата част от ресурсите са предназначени за малкия и средния бизнес. До 30% от бюджета на продукта ще бъде за финансирането на междинни предприятия.

Целта е да им се осигури по-евтин ресурс за инвестиционни и оборотни кредити на минимална стойност от 300 хил. лева. От банката посочват, че в зависимост от спецификата на проекта се препоръчва собственото участие за инвестиционни проекти да бъде 25%, а срокът за реализация на проектите – до 3 години.

Финансирането е предназначено за покупка и подновяване на активи, както и на патенти и лицензи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Климатологът доц. Георги Райчев крачи из София забързано и хлднокръвно дава прогнози за времето по телефона, видя "България Днес". За няколко стотин метра апаратът му не спря да звъни, като Райчев убеждаваше потърсилите го, че температурите наистина ще паднат рязко към края на седмицата и ще вали сняг.